5. kolo
26.09.2012 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Delfino Pescara - Città di Palermo 1:0

První vítězství v sezoně zaznamenali fotbalisté Pescary. Nováček soutěže udolal jedinou brankou Weisse bídně hrající Palermo 1:0 a opustil sestupové pozici. Tam naopak zůstává Palermo, zatím bez výhry se krčí na předposledním místě.

Sicilané přitom začali lépe a po šesti minutách se radovali z první vstřelené branky. Hlavní sudí jí ale neuznal, praporek pomezního jasně signalizoval ofsajd. To hosty neodradilo od dalšího ofenzivního snažení. Pescara se bránila a mohla být ráda za prozatímní nerozhodný výsledek. Hernandez byl dvakrát ve velmi dobrém postavení, ale pokaždé jej vychytal Pelizzoli. O chvíli později pálil i Iličič, ale střelu zablokoval jeden z domácích. Palermo mělo i dost smůly, což se ukázalo ve 23. minutě. Hernandez totiž vstřelil další gól, ale vzhledem k tomu, že byl znovu v ofsajdu, tak branka ani tentokrát neplatila. O minutu později poprvé zahrozila i Pescara, Vukušič vystřelil a Ujkani bezpečně zasáhl.

I nadále se hrál dobrý fotbal. Giorgiho ránu zlikvidoval Pelizzoli a Cascioneho vychytal Ujkani. Ve 36. minutě přišel klíčový okamžik zápasu. Von Bergen zahrál před pokutovým územím jasně rukou a sudí ho za to nemilosrdně poslal do sprch. Palermo tak musel zbytek poločasu a celou druhou půli odehrát v početní nevýhodě.

Paradoxně to ale bylo Palermo, které si vypracovalo další tutovku. Iličič si na vápně připravil balón a Pelizzoli musel opět zasáhnout. Od té chvíle začala Pescara přebírat iniciativu a vytvářet si velmi dobré příležitosti. Vukušič ve dvou šancích pohořel a rozhodnutí nakonec přišlo až z kopačky slovenského reprezentanta Vladimíra Weisse, který nádherně trefil balón a překonal gólmana Ujkaniho - 1:0 pro Pescaru.

V nastaveném čase ještě mohl vyrovnat Muňoz, ale jeho hlavičku chytil spolehlivý Pelizzoli. Pescara vítězství uhájila a může slavit. Palermo prohloubilo svojí krizi a prezident Zamparini nemůže být v žádném případě spokojen.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ještě červená pro Pescaru, gól pro Barreta a v poslední minutě ještě pro Miccoliho a je to

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo je stroj na góly

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. A ja ču.ák som dal X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele