17. kolo
16.12.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mlha ve Veroně vynesla tři body domácímu týmu

V obtížném prostředí sehrálo dnešní odpolední duel římské AS s domácím celkem mladého trenéra Coriniho. Ten může slavit úspěch, protože střídající Sergio Pellissier rozhodl o třech bodech.

AS se již od počátku tlačilo před Sorrentinovu bránu. Míč na svých kopačkách sice mělo, ale žádnou brankovou příležitost první poločas nepřinesl. Domácí Clivensi ale výborně bránili a AS se k přímému ohrožení jejich branky téměř vůbec nedostalo. Oproti předpokladům nenastoupili Mattia Destro ani Daniele De Rossi, jejich místo zaujali Pablo Osvaldo a Řek Tachtsidis.

Po sérii rohových kopů ve prospěch AS se k míči dostal Dramé, kterého za cenu žluté karty zastavil stoper Leandro Castán. Žluté napomenutí viděl také domácí Rigoni, sudímu Bergonzimu se nelíbil jeho výpad proti Pirisovi.

Proti bývalým spoluhráčům se mohl prosadit Američan Michael Bradley, ale po přihrávce Balzarettiho jeho pokus zablokoval vracející se Dramé. Bergonzi nastavil ještě šedesát vteřin, ale žádnou z nich ani jeden tým nevyužil a do šaten obě mužstva odcházela za stavu 0:0.

Pár minut oddechu prospělo lépe domácímu Chievu. Po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Gennaro Sardo, ale brankář Goicoechea byl připraven a míč vyrazil nad bránu. Na druhé straně o své přítomnosti dal vědět reprezentační útočník Pablo Osvaldo, který hlavou poslal míč mimo. Trenér Zdeněk Zeman se rozhodl rozhýbat poněkud strnulou hru svého týmu nohama Lamely, který nahradil Miralema Pjaniče. Okusit trávník se vydal i Daniele De Rossi, který poslal na lavičku unaveného Bradleyho. V domácím týmu také došlo k jedné změně - Paloschiho nahradil zkušený Pellissier.

Dvacet minut před koncem stáhl Zdeněk Zeman také kapitána Tottiho, jehož zkušenosti vyměnil za dravý elán mladíka Destra. Zajímavé je, že přirozený ‚Capitan Futuro‘ nedostal od Tottiho pásku, ta byla přidělena Pablu Osvaldovi. Po jednom z centrů do pokutového území došlo ke srážce Marquinhose s brankářem Goicoecheou a oba hráči potřebovali krátké ošetření.

Mattia Destro se zoufale snaží ukázat svůj talent, ale dnes mu přáno nebylo. Jeho ne úplně prudkou ránu si brankář Sorrentino pohlídal a míč zkrotil. Tato maličkost se sečetla k mnoha dalším a výsledkem byl vedoucí gól Chieva. Jeden z centrovaných míčů za obranu našel střídajícího Sergia Pellissiera, který si jej zpracoval a přehodil brankáře Goicoecheu - 1:0 pro domácí Clivensi.

V husté mlze na Stadio Marcantonio Bentegodi se ztratila atraktivní hra Římanů, kterou eliminovala dobře pracující obranná řada domácího týmu. A hrdina utkání Pellissier, který pobyl na hřišti všehovšudy dvacet pět minut, rozhodl jediným gólem a třech bodech.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

LAMELA?!?!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1...

Reagovat
smazaný uživatel

Padne tři a více gólů.

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele