33. kolo
21.04.2013 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - Città di Palermo 1:1

Sicilské derby nakonec vítěze nepoznalo, přestože ještě v páté minutě nastaveného času vedla Catania o jednu branku. Jenže Palermo spasil Iličič a Sanninovi svěřenci si tak připisují důležitý bod. Palermo ale i nadále zůstává v pásmu sestupu.

Tradiční sicilské derby přineslo opět zajímavou a především dramatickou podívanou. Začalo se pořádne tvrdě, o čemž svědčí první udělená žlutá karta už v první minutě utkání. Po čtvrthodině hry mohl nasměrovat Catanii do vedení Francesco Lodi, jeho volný přímý kop ale zlikvidoval Sorrentino. Šance Elefantini pokračovali, Izco se parádně uvolnil a míč posléze našel Almirona, který přestřelil branku. Také po půlhodině hry zahrozila Catania, další rána Lodi skončila těsně vedle! Palermo se osmělilo až před koncem prvního poločasu. Mauro Boselli hlavičkoval mimo a Catania si po této šanci mohla oddychnout. Přeci jenom byla první poločas lepším týmem.

Ve druhém poločase konečně přišlo to, na co lidi na fotbal chodí, totiž góly. Lodiho volný kop v brance ještě neskončil, ale drtivý tlak nakonec vyústil v 69. minutě vedoucí brankou. Goméz našel ve vápně Barrientose, který se ve vápně nemýlil - 1:0 pro Catanii. Domácí pak hráli to, co potřebovali. Drželi výsledek a Palermo do ničeho vážnějšího nepouštěli.

V nastaveném čase ale přeci jenom přišlo vyrovnání. Až v páté minutě nastaveného času překonal Andujara Josip Iličič, čímž zajistil hostům cenný bod. Catania vyrovnání nezvládla a dala to sudímu pořádně najevo Ten následně ocenil Bellusciho žlutou kartou a Andujara dokonce červenou. Vyloučení brankáře Elefantini nemělo na utkání už žádný vliv, sicilské derby skončilo smírně 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele