20. kolo
13.01.2013 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Venkovní smůla AS pokračuje, bez Tottiho prohrálo s Catanií

V minulém kole prohráli Giallorossi s Neapolí, když je "sestřelil" Edinson Cavani, nyní k jejich potopení stačila jediná branka. Na akci Goméze nedokázalo AS nijak odpovědět a tak odjíždí bez bodů.

Římský celek byl dnes jednoznačně aktivnější stranou, přesto prohrává. Koho vinit? Především neschopnost jeho hráčů ve vyložených situacích zakončit. Útočné povinnosti dnes obstarával především mladík Mattia Destro, který přišel do Zemanova týmu jako velká naděje, zatím ale nenaplňuje vysoká očekávání. Po jeho boku se postavil Erik Lamela, kterému taktéž došel dech. A trojlístek dnes nevedl kapitán Totti, nýbrž Marquinho. Zraněný zůstal také Daniel Osvaldo. K zajímavé změně došlo ve středu římských linií, na lavičku usedl Daniele De Rossi.

Jako první se hnali do útoku domácí hráči Catanie, jmenovitě se o vzruch postaral po špatné akci Tachtsidise Gonzalo Bergessio. Jeho střelu ale Mauro Goicoechea vyrazil. Rušno bylo také na druhé straně, před Andujárem se zjevil téměř osamocený Destro, ale po Marquinhově centru nezakončil. Hrotového útočníka hledal také Erik Lamela, ale Destro opět neslavil.

Se stavem nebyl spokojen ani římský mladík Alessandro Florenzi, jehož prudkou ránu vyrazil Andujár před sebe, kde číhal opět Destro. Ze dvou metrů ale zaskočeně poslal míč mimo! AS za to mohl potrestat Goméz, jehož ránu Goicoechea s námahou vyrazil. Destro se k míči aktivně probojoval u postranní čáry, vypálil na Andujára, jenž míč vyrazil k nohám Bradleyho, který jej napálil nad!

Plýtvaní šancí ze strany AS milosrdně ukončil sudí Damato po jedné nastavení minutě. Někdo možná čekal nasazení ofenzivnějších hráčů, ale v dresu Římanů se ukázal jen stoper Marquinhos. S Pirisem odešlo i čisté konto hostí - po nákopu na polovinu AS se k míči po chytrém vysunutí dostal Goméz, který přehodil Goicoecheu a mohl slavit - 1:0.

Na veškerou ofenzivní snahu asi Zdeněk Zeman rezignoval, protože stáhl Marquinha a nahradil jej obráncem Dodem. Ten sice ukázal své útočné choutky, když po nahrávce Michaela Bradleyho utíkal sám na Andujára, ale s jeho výpadem si domácí brankář dobře poradil. Rozdíl mohl být i dvoubrankový, ale závěrečný útok Catanie zakončil, možná poněkud unáhleně, Gonzalo Bergessio sám.

AS Řím tedy mimo svůj stadion už podruhé prohrálo nedělní duel a je šesté, Catania si polepšila na desátou pozici. Jediné, co může českého trenéra těšit, je pouhá jedna obdržená branka, v porovnání s minulými čtyřmi.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Slaba Catania nebude mit proti ofenzivnimu Rimu sanci, dopadne to obdobne jako kdyz tu hralo ACM

Reagovat
smazaný uživatel

biggpee nam zacina pisat a tipovat v hadankach ...to sa deju veci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Velké zklamání Za AS nehrál Totti ani Osvaldo, De Rossi tradičně také ne a když se přidá i smůla je z toho prohra. Impotentní Destro zazdil co se dalo, Lamela se snažil technickými finesami čarovat ale nic nevyčaroval. Vyčníval jediný pracant Bradley, jako vždy, ale pokud se nepřidá nějaká nadstavba nefunguje to ... Na tom bránění protiútoků a hře jeden na jednoho by to chtělo zapracovat no Snad si AS teďkom ty blbé zápasy vybrallo a už se dostanou na vítěznou vlnu, kádr na to maj a pokud se k nim otočí štěstíčko, mohlo by to být fajn. Pokud nevyjde liga, stále je tu ještě velká šance na poháry díky postupu v copa nazionale, AS Řím, ať se daří

Reagovat
kopajda

Doufám, že jste nečekali, že AS vyhraje...já teda ne, ikdyž je Řím můj nejoblíbenější tým. Pokud jste se dívali na zápas s Neapolí (kde je sestřelil Cavani ) (jeden z rohu a jeden se štěstím s tečí přes padajícího brankáře a jeden sám na gólmana...fakt dobrej teda , ale celej zápas brečel ) ), kde AS měli šancí na tři zápasy, takže je jasné, že ani příště nevyhrají, ikdyž tentokrát hráli hrozně, s Neapolí mohli vyhrát 10:4 a nikdo by se nemohl divit, i v 10 byli lepší a nebezpečnější.

Doufám, že se ukázalo, že Totti je nepostradatelný. Škoda, že Osvaldo je zraněný, ti dva jsou tahouni týmu s Lamelou. Tachtidis dneska dával nahrávky jen na 20 metrů a víc, Bradley napadal, ale po jeho straně pak chodili všechny útoky. Marquinho katastrofa jako vždy, Destro už mi by měl skončit, protože je to kopyto, ten by potřeboval nafukovací balon, aby si ho dokázal zpracovat. A dát do útoku na posledních 20 minut dvacetiletého obránce, tak to je omyl dne (namísto zkušených a daleko ofenzivnějších: Taddei, Perotta, Totti). Inter to asi v příštím kole bude mít jednoduché, ikdyž proti nim se AS daří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele