38. kolo
19.05.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - SS Lazio 1:0

Lazio prohrálo na půdě Cagliari 1:0 a přenechalo šestou pozici římskému AS. Prakticky to ale nic neznamená, neboť římské derby ve finále Italského poháru rozhodne o tom, kdo si zajistí účast v Evropské lize.

Biancocelesti si za jistých okolností mohli zajistit účast v Evropské lize umístěním v Serii A, potřebovali k tomu porazit Cagliari a doufat v porážku Udinese. Ani jedno se nakonec nestalo a Lazio skončilo na nepříliš uspokojivém sedmém místě. Domácím už o nic nešlo, přesto byli v zápase lepším týmem a zejména v prvním poločase dělalo Laziu velké problémy. Po Pinillově akci pálil Ribeiro a Marchetti musel zasahovat. O chvíli později vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře i Ibarbo, ale stav 0:0 se stále neměnil. Platilo to i v nastaveném čase prvního poločasu, kdy spálil velkou šanci Avelar.

Lazio zahrozilo v zápase prakticky jednou a to prostřednictvím střely Konka. Avramov s ní sice měl problémy, ale střelu nakonec i za riziko sebezničení vytěsnil. Jediná branka zápasu padla až v 75. minutě a postarali se o ní domácí borci. Na centr Cossua si naskočil Dessena a Cagliari vedlo 1:0. Laziu se pohárová Evropa v lize výrazně vzdálila.

Žádná odpověď se nakonec nekonala a Cagliari vyhrálo zcela zaslouženě. Lazio nepředvedlo vůbec nic a o pohárovou Evropu bude bojovat ve finále Italského poharu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele