31. kolo
06.04.2013 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Drama v Bologně přineslo bod oběma soupeřům

Šťastného výherce dnes večer zápas v Bologně nepřinesl, přesto jsme viděli několik zajímavých situací. Hned čtyři z nich skončily gólem, z čehož vyplynula remíza 2:2. Díky ní je Bologna dvanáctá, turínské FC o dvě příčky níž.

Drama až do posledních minut. Lépe řečeno - v posledních minutách. Sotva strhl vedení na svou stranu domácí Tiberio Guarente, o konečné remíze rozhodl Roladno Bianchi ve čtvrté minutě nastavení. Zpočátku se oba týmy spíše uctivě zdravily, až v desáté minutě vyslal nebezpečnější pokus na Curciho bránu brazilský záložník Barreto.

Aktivní byla i domácí strana, po centru tvůrce hry Alessandra Diamantiho mohl zakončovat Alberto Gilardino, bránu Gilleta ale minul. O čtyři minuty později se Granata dočkala první branky. Střelu zkušeného Alberta Santany vyrazil brankář Curci jen k nohám Barretovým, pro které nebyl větší problém poslat míč zpět do brány - 1:0.

V závěru málo rušné první půle se o zakončení hnali opět domácí, dokonce se jim podařilo vstřelit branku. Sudí De Marco ale jejich radost zastavil, neboť pískl útočný faul Alberta Gilardina. Do kabin tak šli mnohem spokojenější hosté.

Úvod druhé části představení měl na svědomí řecký reprezentant s těžko vyslovitelným příjmením - Lazaros Christodoulopoulos. Jeho rána však brankáře Gilleta nepřekvapila a brankář turínského FC jen sledoval její trajektorii nad břevno. Do akce se dostal i Alberto Gilardino, jehož hlavička skončila těsně vedle svatyně hostí.

Po hodině hry mohli jít hosté do již dvoubrankového vedení. Riccarda Meggioriniho ale zastavila poctivá defenziva Bologně. A navíc založila protiútok. Velký večer řeckých reprezentantů pokračoval, protože centr do pokutového území zakončil Panagiotis Kone a Bologna srovnala krok!

Strhnout vedení na stranu hostí mohl střídající Jonathas, brazilský záložník, který je v Turíně na hostování z Pescary, ale trestuhodně šanci zahodil a minul. A tak trestali domácí. Trenér Stefano Pioli poslal na hrací plochu Tiberia Guarenteho, jenž se mu už po dvou minutách odvděčil tím nejlepším způsobem - střelou z hranice velkého vápna, která skončila až za zády brankáře Gilleta.

Dramatické chvilky ale neskončily - naopak. Kdy už se zdálo, že si Bologna vedení pohlídá a tři body budou její, zaúřadoval Rolando Bianchi. Danilo D'Ambrosio má na Bolognu dobré vzpomínky a zpravidla se mu daří rozhodnout zápasy. Dnes k tomu měl velmi blízko, nakonec se ale musel spokojit s asistencí. Právě jeho centr usměrnil na správná místa veterán Bianchi a stanovil konečný výsledek zajímavého utkání. Tým trenéra Pioliho se díky cenné remíze dostává ke kýženému středu tabulky, Turín ji těsně následuje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/bologna-vs-torino-22-match-d4Z1MRJ8XLUdj0Q1?start=0.883

Absolutně poslední akce celého zápasu přinesla Turínu bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele