18. kolo
22.12.2012 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - Parma FC 1:2

Parma otočila zápas s Bolognou a končí rok 2012 výhrou. Ta ji posouvá na osmé místo, zatímco Bologna klesá na čtrnáctou příčku.

Jako první se do šance dostali hosté z Parmy, ale Sansoneho centr do pokutového území nakonec nikdo netečoval. Hrdina předchozích zápasů, mladík Ishak Belfodil, pronikal do šance, ale byl zastaven nedovoleným zákrokem. Domácí tým se k aktivitě probral až po čtvrt hodině hry. Gabbiadiniho pokus ale vyrazil brankář Pavarini jen na rohový kop.

Hostující Sansone se řítil na bránu domácího Agliardiho, ale ten včasným vyběhnutím zmařil jeho snahu. Po Diamantiho centru se o zakončení pokusil Gabbiadini, ale na míč těsně nedosáhl. Agliardiho zaměstnal také dělovou ranou Jonathan Biabiany, kterého ještě ohrožoval dorážející Biabiany.

První poločas skončil bez branek, v tom druhém jsme se již nějakých dočkat měli. To naznačil aktivní Biabiany, jeho pokus ale ještě mezi třemi tyčemi neskončil. V padesáté minutě došlo v domácím týmu ke dvěma střídáním, která se hned projevila na skóre. Pavarini nedokázal odvrátit rohový kop a z dorážky se prosadil mladý obránce Sorensen - 1:0.

Gólová přestřelka ale pokračovala - o pouhé dvě minuty později se k míči na hranici šestnáctky dostal Jaime Valdés, který přesně umístněou ranou srovnal!

Bologna jako by se nemohla vzpamatovat a hosté vycítili její zranitelnost. Té využili o chvíli později, když se branky dočkal aktivní Sansone. Nutno vyzdvihnout práci krajního hráče Gobbiho, který po sprintu přesně odcentroval.

A Agliardi měl stále napilno - Gobbi si naběhl na centr a vystřelil, ale brankář Bologně byl připraven. Po dalším centru se zády k bráně pokoušel prosadit také Marco Parolo, jeho nůžky ale bohužel mířily mimo. Stejný hráč se mohl zviditelnit také deset minut před koncem, kdy ho opět výborným reflexivním zákrokem vychytal Agliardi. Své kvality musel ukázat také Pavarini, kterého otestoval Gilardino. Poslední slovo zápasu měli domácí, zoufale toužící po třech bodech nebo alespoň srovnání. To mohl zařídit Alessandro Diamanti, muž s vytříbenou kopací technikou ale mířil těsně vedle bránu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele