2. kolo
01.09.2012 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Bologna : Pazzini = 1:3

První zápas v dresu nového zaměstnavatele byl pro Pazziniho opravdu unikátní - podařilo se mu vstřelit hattrick a zničit tak Bolognu. Tři góly, tři body pro milánský velkoklub.

Každý zaměstnanec chce první den v nové práci zapůsobit na svého šéfa co nejlépe. Málokomu se to ale povede tak dobře, jako dnes Giampaolovi Pazzinimu. Nový útočník AC Milán dnes prožil premiéru v dresu Rossoneri. A to až překvapivě povedenou - podařilo se mu skórovat hned třikrát.

Milánské AC vstoupilo do utkání s vervou a energií. Vše začal Prince Boateng, jehož nadýchaný centr za obranu měl zpracovat právě Pazzini. Toho ale zpracoval obránce Nicolo Cherubin a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K jeho zahrávání se ostavil právě Pazzini a nemýlil se - 1:0 pro Rossoneri.

Domácí se snažili najít odpověď na tento gól, ale nedařilo se jim rozehrávka. Větší šanci si vytvořil mladý Taider, ale nakonec zasáhla milánská obrana. V dresu Bologně zlobil také neúnavný Diamanti, jenž by měl po odcházejícím Ramirézovi přebrat hlavní ofenzivní zodpovědnost.

AC muselo ještě před poločasem střídat, zranil se totiž Montolivo. Jeho místo zaujala nová akvizice Rossoneri, Nizozemec Nigel de Jong, který přišel z Manchesteru City. A tím výčet ztrát pro AC nekončil. Pronikajícího Roberta Aquafrescu ve vápně fauloval vracející se Nocerino a sudí opět pískl do píšťalky. K penaltě se postavil Alessandro Diamanti. A to je celkem jasná záležitost - 1:1.

Druhý poločas začal aktivněji opět Milán, konkrétně Prince. Silový záložník předvedl rychlost i tvrdou střelu, ta ale mířila těsně vedle tyče. V této fázi zápasu byl ghanský záložník zcela jistě nejlepším mužem v poli, protože v dalších minutách připravil jednu šanci pro Nocerina, druhou sám zakončil.

Bologna se nechtěla smířit s daným stavem, aktivní byl především Marco Motta, který ale dobrou příležitost prováhal. Na hřišti se v dresu Bologně objevil i Alberto Gilardino, čerstvou sílu a pohyb měl do hy vnést také Bojan. Mladý španělský útočník se neprosadil v AS, AC ale skýtá po odchodu Ibrahimoviče a zranění Pata větší prostor.

Milán chtěl utkání rozhodnout a první krok k tomu učinil díky velké chybě brankáře Federica Agliardiho. Antonini nebezpečně centroval, před dotírajícím Pazzinim ale Agliardi naprosto nezvládl odvrátit míč do bezpečí a tak nový útočník Rossoneri pohodlně skóroval - 2:1 pro hosty.

Pokud nebyl Pazzini sympatický nějaké části milánských tifosi kvůli jeho vazbám na konkurenční Inter, po dnešním zápase by se mu mělo blýskat na lepší časy. I proto, že přidal ještě jeden gól. Nocerinovu střelu neodvrátila obrana před Agliardim právě nejlépe, čehož zkušený útočník využil a stanovil tak konečný výsledek. Ten posunuje AC prozatím na sedmé místo.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, football-italia.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Acerbi hodně dobrý to je stoper aspon!!!De Jong dle mého prvního dojmu se pořádně neaklimatizoval a předvedl výbornej výkon po odchodu Montoliva..Chvilku se mi zdalo,že De Sciglio toho měl po prvním poločase vyloženě plny zuby forza milan!!!!

Reagovat
Le Gunner

Nesledoval jsem ten zápas, ale Pazzo Snad bude pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou sem teď psát odborníci, co kritizovali výněnu CASS x PAZZ......

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by dobry kdyby se chytl ... ale hattrick proti boloni neni az tak moc ... musi nas drzet proti silnejm tymum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele