6. kolo
30.09.2012 15:00 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Turín FC 1:5

Nečekaný výprask obdržela před domácím publikem Atalanta. Nerazzurri doma absolutně nestačili na nováčka z Turína, kterému podlehli vysoko 1:5. Mezi střelce vítězného týmu se postupně zapsali Bianchi, Gazzi, Stevanovič a D’Ambrosio, prvně jmenovaný se trefil rovnou dvakrát.

Utkání ale mělo zcela nečekaný průběh. Domácí byli v první půlhodině jasně lepším týmem, a kdyby vedli 2:0 či 3:0 nikdo by se asi nedivil. Už ve čtvrté minutě pořádně zatopil v brankovém území Turína svým centrem De Luca, následná Moralezova střela byla zablokovaná a Denisova dorážka mířila vedle. O pět minut později se domácí v přečíslení řítili na Gilleta, German Denis se ho snažil šikovně přelobovat ale brankář Turína úmysl přečetl a balón lapil. Ve 26. minutě měli hosté znovu štěstí, Cigariniho rána totiž orazítkovala břevno! Jasně lepší Atalanta šla o chvíli později do zaslouženého vedení. Cazolla hlavou našel Denise, který rovnou z první prostřelil Gilleta - 1:0 pro Atalantu Bergamo.

V tuto chvíli by si na turínské asi jen tak nikdo nevsadil. Jenže ti se ještě v prvním poločase vzpamatovali a pak svého soupeře přejeli. Ve 38. minutě proto přišel klíčový okamžik utkání. Peluso zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil Rolando Bianchi - 1:1.

Na začátku druhého poločasu mohl znovu vrátit vedení na stranu Atalanty German Denis, ale do jeho střely se postavilo břevno! Nerazzurri ještě pokračovali v ofenzivním snažení, ale vše se definitivně zlomilo s druhou brankou Turína. V 62. minutě si naběhl na Cerciho centr Gazzi a hosté vedli 2:1. Za další čtyři minuty Cerci obloučkem vyzval Stevanoviče, který rovnou z voleje prostřelil Consigliho potřetí - 3:1 pro Turín.

Sesypaná Atalanta musela spolknout ještě dvě hořké pilulky. V 73. minutě úspěšně hlavičkoval k tyči D’Ambrosio a za další tři minuty při postupu sám na brankáře uspěl znovu Bianchi. Turínští vyhráli na stadionu Atleti Azzurri D’Italia vysoko 5:1 a posunuli se už na šesté místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele