34. kolo
27.04.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Domácí Orobici berou proti Bologně jen bod

Skórovat se povedlo oběma soupeřům, v prvním utkání sobotního programu Serie A se ale výherce nepředstavil. Na trefu Giorgiho odpověděl vzápětí Alberto Gilardino.

Nepříliš atraktivní klání vítěze nepoznalo, čímž se situace obou celků v tabulce příliš nemění. Lepší výchozí pozici má nadále jedenáctá Bologna, které se průnik mezi první desítku nepovedl. Atalanta se bez Denisových zásahů neprosadila tak, jak by potřebovala a je na třinácté příčce.

Akci Germána Denise (nejlepšího střelce Orobici) zablokovala vracející se obrana hostí, jinak jsme se ale dočkali jen mnoha nepřesných přihrávek s velmi čitelným rukopisem. Další z mnoha minisoubojů brankáře Consigliho s naskakujícím Albertem Gilardinem skončil opět pohodlným zákrokem brankáře domácích.

První nepříjemná změna plánů se odehrála po necelé půlhodině, kdy musel zraněného Del Grossa vystřídat Davide Brivio. Pět minut před koncem nezáživné první půle se domácí přeci jen prosadili, podle sudího Gavillucciho se ale jednalo o ofsajd, branka tudíž uznána nebyla.

Atalanta dnes spoléhala na útočnou dvojici v podání Marko Livaja - Germán Denis, mladý chorvatský útočník měl ale po změně stran problémy s dobře fungující obranou. Další akci aktivních svěřenců trenéra Colantuona přerušil opět praporek sudího, brankář Curci si mohl oddechnout. V houstnoucím dešti příležitostí ale paradoxně přibývalo.

Do velké šance se probil Marko Livaja, brankář Gianluca Curci ale výtečně zasáhl a nedopustil změnu skóre. Stejně se vedlo Briviovi, jehož štiplavou ránu Curci také vyrazil. Napotřetí ale již Curci kapituloval. Bývalý brankář AS Řím si sice ještě poradil se střelou Cigariniho, ale na dorážku pohotového Giorgiho byl krátký - 1:0 pro domácí tým!

Radost fanoušků Atalanty ale netrvala dlouho - centrované míče Alberto Gilardino přímo vyhledává, což potvrdil skvělým zpracováním a následně přesným zakončením. Hosté se zásluhou bývalého italského reprezentanta dostali do zápasu a pomýšleli i na obrat.

Na ten ale již neměli sílu, postrádali agresivitu i čas. V závěru utkání se ještě zranil brankář Curci, ale nemuselo jej to příliš mrzet, stav se již nezměnil. Domácí Atalanta byla s remízou spokojena a tak se oba týmy rozešly bez vítěze.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele