15. kolo
02.12.2012 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 2:2

Z týmů bojujících o čelo tabulky nakonec klopýtla pouze Fiorentina, která doma nedokázala porazit Sampdorii. Divoká remíza 2:2 se však líbila divákům. Nicméně ofenzivní podívaná vítěze nepoznala.

Fiorentinu mohl nasměrovat k vedení už v desáté minutě Cuadrado, jenž se zjevil naprosto sám před brankářem Romerem. Argentinská reprezentační jednička však vytasila parádní zákrok a uchránila svůj tým před pohromou. Tedy alespoň do té doby, neboť za dalších dvanáct minut už Viola vedla. Po rohovém kopu se ze vzduchu prosadil Stefan Savič a bylo to 1:0. Nyní byla na řadě Sampdoria a také ona dokázala soupeři pořádně zavařit. Například Viviano měl pořádně co dělat, aby zneškodnil tvrdou Obiangovu ránu a navíc měl i štěstí, neboť dorážku nasměroval mimo Krstičič. O minutu později měli domácí velké štěstí, Tissone se totiž opřel do míče a orazítkoval břevno! Tempo v prvním poločase postupně upadalo. Fiorentina vedla po první pětačtyřicetiminutovce 1:0.

Jenže do druhého dějství nevstoupili svěřenci Vincenza Montelly vůbec dobře. Už ve 48. minutě schladil domácí příznivce Nenad Krstičič, který na hranici vápna přesně vystřelil a překonal brankáře Viviana - 1:1. Za chvíli mohla Sampdoria dokonce vést, Icardi ale nepotrestal hrubici v defenzívě Violy. Po hodině hry se po delší době předvedla Fioretina, střídající Saverovič dokonce vstřelil gól, který mu ale nebyl uznán pro ofsajd.

Závěrečná čtvrthodina nabídla nesmírně zajímavou podívanou. V 72. minutě totiž dokázala Sampdoria celý průběh utkání otočit. Obiang přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Icardiho, který propálil golmana Viviana 2:1. Bohužel pro hosty tento výsledek dlouho nevydržel. Fiorentina odpověděla takřka vzápětí, Stefan Savić po přímém kopu pohodlně trefil prázdnou branku a bylo to 2:2!

Blucerchiati mohli nakonec i prohrát, minutu před koncem předvedl ošklivý faul Mustafi a byl vyloučen. Fiorentina následně proti oslabenému soupeři výrazně ožila a vrhla síly do ofenzívy. V první minutě nastavení nebyla domácím uznána branka a ve čtvrté minutě nastaveného času zazdil obrovskou příležitost Alberto Aquilani. Italský záložník z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat brankáře Romera! Fiorentina Sampdorii porazit nedokázala, pouze remizovala 2:2 a v boji o přední příčky tím ztratila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Italský záložník z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat brankáře Romera! .....??? kde ste vzali Romera?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele