33. kolo
21.04.2013 15:00 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Turín FC 4:3

Fiorentina dokázala porazit v dramatické přestřelce 4:3 FC Turín a vytvořit tak tlak na třetí AC Milán. Viola v průběhu zápasu vedla už o tři branky, ale nadějný náskok postupně ztratila. Rozhodnutí přišlo až čtyři minuty před koncem, kdy vstřelil rozhodující branku Romulo.

Domácí fotbalisté začali pořádně zostra a během patnácti minutách si vytvořili už dvoubrankový náskok. Cuadrado se krásně zbavil Santany a technickou střelou překonal brankáře Gilleta - 1:0 pro Violu. Za chvíli domácí vsítili druhý gól. Borja Valero odcentroval na hlavu Alberta Aquilaniho, který hlavou podruhé překonal Gilleta. Brankář Granaty si sice na míč sáhl ale zabránit brance nedokázal - 2:0 pro Fiorentinu.

I nadále se hrál zejména v podání domácích vynikající fotbal a situace Turína začala být po půlhodině hry kritická. Adem Ljajić se totiž postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou do šibenice zvýšil výsledek už na 3:0. Fiorentina měla zápas rozehraný skvěle a málokdo čekal, že by Granata mohla ještě zápas zdramatizovat.

Jenže hosté v závěru prvního poločasu snížili a tím se dostali zpátky do hry o body. Santana našel Barreta, který střelou z první snížil na poločasových 3:1.

Dvougolový náskok z prvního poločasu byl najednou historií v 56. minutě. Tentokrát zafungovala spolupráce Meggioriniho se Santanou a druhý jmenovaný z hranice šestnáctky snížil už jen na rozdíl jednoho gólu - 3:2. Fiorentina se musela o výsledek bát a tím spíše, když třináct minut před koncem šokoval stadion Artemia Franchiho Alessio Cerci. Ten vyslal krásnou střelu, na kterou byl Viviano krátký - 3:3. Turínu se podařil skvělý zvrat, ze 3:0 dokázal vyrovnat na 3:3.

Zápas ale ještě nebyl u konce. Fiorentina nakonec výsledek přeci jenom zvrátila na svojí stranu. Romulo si ve vápně počínal zcela nekompromisně a pro Turín to bylo hodně kruté. Fiorentina tak znovu vedla, čtyři minuty před koncem zápasu 4:3. Hosté se už na další odpověď nezmohli. V nastaveném čase uviděl druhou žlutou kartu Matteo Darmian a bylo po nadějích. Fiorentina zvládla těžké utkání s Turínem a vytvořila tlak na AC Milán který hraje večer s Juventusem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/fiorentina-vs-torino-43-highlights-PlXdZRQKb29Tmv4y?start=0.32

Další pěknej zápas v Serii A....a pak že se v Itálii jen brání...

Reagovat
smazaný uživatel

Skuska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele