11. kolo
04.11.2012 15:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Kouzlo dvou trenérů bylo odčarováno, Viola se trefila čtyřikrát!

Cagliari sice od nástupu trenérů Pulgy a Lopéze čtyřikrát vyhrálo, dnes odpoledne ale naprosto nestačilo na domácí Fialky, které vyhrály vysoko 4:1.

Už od začátku bylo jasné, že domácí své fanoušky zklamat rozhodně nechtějí, naopak byli aktivnějším celkem a několikrát ohrozili Agazziho bránu. Mimo střílel Toni, Cuadrado i Romulo. V první desetiminutovce jsme byli svědky náporu Fialek, ve druhé se již prosadili. Rohový kop našel ve vápně skvěle naskakujícího obránce Gonzala Rodriguéze a čerstvá posila Fiorentiny nedala brankáři Agazzimu šanci - 1:0.

Paradoxně ale gól pomohl spíše projevu hostí, na bránu Viviana se řítil Thiago Ribeiro, po něm zkoušel střílet také Andrea Cossu. Na druhé straně se do vzduchu pověsil Luca Toni, jeho hlavičku ale reflexním zákrokem Agazzi parádně vyrazil. Po půlhodině mohli hosté srovnat krok, Thiago Ribeiro ale ve vápně nezpracoval míč nejlepším způsobem, Viviano se zase musel činit proti střele Cossua.

Druhý poločas dostal na stadionu Artemio Francchi tu nejlepší pozvánku těsně před koncem první půle, protože se začala rodit remíza. A ještě zajímavější byl způsob, jakým Cagliari gólu dosáhlo. Federico Casarini vstřelil gól, ten mu ale sudí Calvarese neuznal. Po nátlaku hostujících hráčů se ale rozhodl domluvit se s asistentem a svůj verdikt změnil - 1:1.

Do druhé půle nastoupila lépe domácí Fiorentina. Již po šesti odehraných minutách přetažený centr našel Stevana Jovetiče a černohorská hvězda ukončila svůj půst. Fiorentina opět vedla a tentokrát si již vedení pohlídala. O tři minuty později totiž zafungovala spolupráce Jovetiče s Tonim a vysoký italský útočník navýšil rozdíl již na dvě branky. Hosté se sice snažili získat zpátky svou ztracenou sebedůvěru, ale nedařila se jim kombinace.

A to domácí trestali. Ani výstraha z kopačky Aquilaniho nestačila, obrana hostí již nepůsobila kompaktním dojmem a výsledkem byl poslední gól zápasu. O ten se postaral Juan Cuadrado, který z hranice šestnáctky obloučkem překonal Agazziho a stanovil konečný výsledek zápasu. Ten je možná pro hosty trochu krutý, nicméně Fiorentina si jej po právu zasloužila. Fialky pokračují v dobré formě a jsou již čtvrté. Vidina evropských pohárů je nablízku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele