13. kolo
18.11.2012 15:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Fialky si s chutí zastřílely, Atalanta odjíždí bez bodů

Domácí Fiorentině se dnes náramně dařilo, na Stadio Artemio Franchi nadělila čtyři branky Atalantě. Utkání částečně ovlivnila také červená karta na konci první půle, po níž hosté dohrávali o deseti.

Na třinácté kolo budou ve Florencii dlouho vzpomínat, diváci se mohou do svých domovů vracet maximálně potěšeni. Předvedenou hrou i dobrým výsledkem, po němž Fiorentina stále tlačí na celky před sebou a dál se hlásí o slovo v bojích o evropské poháry.

Na domácím stadionu se diváci snad ještě ani neposadili a už padl první gól. K míči se ve vápně hostů dostal obránce Gonzalo Rodriguez a ukázal v čem je jeho síla - letní posila z potápějícího se Villarrealu se prosadila již potřetí v této sezoně.

Pak se chvíli nic nedělo a toho využili pro změnu hosté, kteří vstřelenou brankou zmrazili zaplněné ochozy. Brankář Viviano byl totiž po půlhodině krátký na dorážku Giacoma Bonaventury - a bylo srovnáno.

Vedení ale hosté neudrželi příliš dlouho, neboť se do akce dostala silná domácí záložní řada. Jmenovitě elegantní technik Alberto Aquilani. Svou silnou stránku předvedl bývalý římský záložník před poločasem, kdy zatočil míč přesně do míst, kam se brankář Consigli nemohl ani natáhnout a domácí opět vedli.

Ještě do poločasu utkání poznamenaly dvě důležité události, které hosty odsoudily k prohře. Nejprve byl těsně před přestávkou po ostrém zákroku vyloučen hostující Luca Cigarini, hned vzápětí se ještě jednou prosadili domácí hráči. A opět to byl s chutí hrající Aquilani, k němuž se snesl po rohovém kopu míč a se zbytkem si Aquilani již poradil.

Vše podstatné se točilo kolem poločasu, protože už čtyři minuty po nástupu do druhé půle se skóre měnilo znovu. Luca Toni dokáže skvělé využít svých vrozených dispozic a předvedl je také proti Atalantě. Hlavičkou překonal Consigliho a naposledy pohnul číslem na světelné tabuli.

Ke cti hostům slouží fakt, že se nevzdali a snažili se utkání zdramatizovat. Germán Denis se pokoušel střílet, ale s jeho ranou si domácí obrana poradila. Mladý talent Ljajič se snažil probíjet do slibné pozice, ale nakonec nevystřelil. V závěru utkání se neprosadil ani Ljajič, ani El Hamdaoui.

Domácí tým tedy pokračuje ve spanilé jízdě a trenér Montella si užívá poměrně radostné období. To donedávna platilo i o Atalantě, ta ale klesá na sedmou pozici.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 bude to velmi těžký zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele