33. kolo
25.04.2012 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

US Lecce - SSC Neapol 0:2

Fotbalisté Neapole potvrdili výhru z minulého kola a osmnácté Lecce porazili na jeho půdě 2:0. Přiblížili se tak účasti v Lize mistrů, neboť Lazio i Udinese svá utkání prohrály. Napolitány poslal do vedení Marek Hamšík a krátce po změně stran zvýšil na konečných 2:0 Edinson Cavani.

Hosté měli na stadionu Via del Mar raketový start, Inler našel přesným centrem na šestnáctce volného Hamšíka a ten krásnou střelou z voleje překonal Benassiho - 1:0 pro Neapol. Lecce následně hru vyrovnalo a směrem dopředu bylo nebezpečné, ovšem další tutovku měla znovu Neapol. Zuňiga si s Džemailim vyměnil míč a druhý jmenovaný přihrávkou pod sebe vybízel spoluhráče ke skórování, avšak nikdo tam zrovna nebyl, takže si mohlo Lecce oddechnout.

Ve 36. minutě měl na kopačce vyrovnání Muriel. Vše podstatné začalo u Cuadrada, který přesným pasem našel Di Micheleho, jenž pro změnu prodloužil hlavou na Muriela. Muriel však se střelou váhal a De Sanctis nakonec jeho pokus kryl. Poslední šanci prvního poločasu měla Neapol, konkrétně střílel Džemaili a Benassi musel boxovat.

Lecce mělo ve druhém poločase jasný úkol. Co nejrychleji vyrovnat a pokusit se pokud možno i výsledek otočit a získat důležité tři body. Tento plán však vzal brzy za své. Cannavaro vyslal krásný pas za obranu, jehož se zmocnil Cavani a svým střeleckým instinktem rozvlnil síť Lecce podruhé - 2:0 pro Neapol. Za dalších pět minut byl Cavani opět v jasné pozici, ale Benassi se činil.

Domácí celek hledal recept na obranu Azzurri marně. Neapol sehrála výborné utkání, zvládnuté zejména po taktické strance a připisuje si tři body. Navíc se plnohodnotně vrací zpět do bojů o Ligu mistrů, neboť Udinese i Lazio prohrály.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lečo prehra 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
mastakillah

Bezpodmínečně se musí vyhrát. Naděje na ligu mistrů pořád žije. Forza Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele