15. kolo
10.12.2011 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

US Lecce - SS Lazio 2:3

Lazio v napínavém a krásném duelu nakonec přestřílelo Lecce 3:2 a udrželo kontakt s největšími rivaly na titul. Smutnou premiéru na lavičce Lecce zažil Serse Cosmi, jeho svěřenci přitom mohli vyhrát, kdyby nezahodili obrovské množství šancí. Rozhodující trefu přichystal tři minuty před koncem Miroslav Klose.

Lecce se ujalo vedení hned ve dvanácté minutě. Sprintujícího Di Micheleho nedovoleně zastavil brankář Marchetti a rozhodčí nařídil pokutový kop. Pravdou je, že Marchetti měl být za svoje počínání vyloučen, to se ale nestalo, sudí ukázal jen žlutou kartu. Každopádně penaltu sám Di Michele proměnil a Lecce vedlo 1:0.

Tím ale šance domácích neskončily. Velmi dobrou střelou se prezentoval Muriel, Marchetti však jeho úmysl odhadl a střelu zneškodnil. Za chvíli se ocitl v gólovce autor první branky Di Michele, Cuadrado dlouho váhal, nakonec se rozhodl pro přihrávku a Di Michele trefil jen dobře připraveného Marchettiho. Ve 28. minutě se hosté dočkali vyrovnání, Diakité hlavičkoval a Klose jeho střelu ještě před brankou zasáhl a vstřelil gól - 1:1. Po chybě Giacomazziho dokonce mohlo dojít k obratu, Lulič ale netrefil branku.

Šance na obou stranách pokračovaly, neuvěřitelnou tutovku zahodil Muriel. Ten se ocitl po individuální akci sám před Benassim, mohl ještě přihrávat, ale zvolil zakončení a netrefil branku. Vzápětí mohl přijít trest, ale Rocchi z těžké pozice rovněž netrefil branku.

V prvním poločase se tedy bylo na co dívat a platilo to koneckonců i pro druhou půli. Ve 48. minutě šli totiž hosté do vedení, Klose přihrál do pokutového území Canovi a ten střelou podél Benassiho zajistil hostům vedení - 1:2. Odpověď Lecce trvala jedenáct minut, pak rozehrál nadějnou standardní situaci Olivera, Muriel opět váhal s koncovkou, nakonec na zadní tyči našel Ferraria, který hlavou srovnal na 2:2. Lecce pak mohlo strhnout vedení opět na svojí stranu, Di Michele si pohrál s obranou Biancocelesti, ale v tutovce nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. To byla obrovská šance, za jejíž nevyužití nakonec domácí zaplatili. Tři minuty před koncem našel nádherným centrem Cissé Kloseho a německý útočník hlavou vstřelil svojí druhou branku v zápase a celkově třetí Lazia. Římský celek tedy vyloupil Via del Mare a připisuje si další důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je můj černej kůň. I přes početnou marodku by však měli zápas na půdě tápajícího Lecce zvládnout. Tip: 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele