28. kolo
18.03.2012 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Cavaniho remíza

Neuvěřitelný závěr mělo utkání čtvrtého Udinese a páté Neapole. Hosté díky skvělému Cavanimu nakonec urvali bod až v poslední desetiminutovce zápasu.

Gólostroj Uruguayce Edinsona Cavaniho vyplodil další dva kousky, tentokrát se díky jeho dvěma gólům v závěru utkání s domácím Udinese zrodila zajímavá remíza. Tento týden vypadly oba kluby z evropských pohárů, a tak se chtěly předvést v duelu domácí soutěže. Udinese i Neapol vyznávají ofenzivní fotbalové pojetí, a tak jsme čekali zápas nabitý emocemi i brankami. A dočkali jsme se.

Těžký úkol ubránit "El Matadora" Cavaniho připadl Mauriziu Domizzimu, který měl s Uruguaycem problémy hned v prvních minutách. Toho zásoboval přesnými pasy Goran Panděv, jemuž připadl úkol zaplnit mezeru po Lavezzim, jenž byl dnes večer šetřen. Panděv se odhodlal také k přímému ohrožení Samira Handanoviče mezi třemi tyčemi Udinese, ale brankář si s jeho akcí poradil.

Pinziho střela byla tečována hostující obranou nad bránu, na druhé straně se marně snažil prosadit Blerim Džemaili. O chvíli později se už ale domácí příznivci mohli radovat. Klasický protiútok Udinese, tažený nestárnoucím Di Natalem přešel ve Fabbriniho nahrávku na Pinziho, který si už s takovou situací věděl rady - 1:0 pro domácí.

Domizzi poté zablokoval Garganovu prudkou střelu, za Udinese vymýšlel další gól Fabbrini, který ale místo střely měl asi nahrávat lépe postavenému spoluhráči. Další závažnou situaci musel řešit opět Handanovič, když vytahoval střelu Waltera Gargana.

Po přestávce se skóre zvýšilo. A byli u toho opět osvědčení útočníci Udinese. Pinzi tentokrát nehlavičkoval přesně, to ale dalo dost času i prostoru Di Natalemu, který jako správný kapitán navýšil skóre.

A pro Neapol mohlo být ještě hůř, když Asamoah pláchl po straně Zunigovi a nahrával Pinzimu, který svůj druhý gól ale nevstřelil. Walter Mazzari zareagoval střídáním, na hřišti se objevil Marek Hamšík.

Klíčovým okamžikem zápasu se stalo vyloučení Diega Fabbriniho, jenž obdržel druhou žlutou kartu. Fauloval Campagnara a umožnil Neapoli napsat poněkud dramatičtější zápletku. A hlavním hercem v ní byl Edinson Cavani. Domizzi zasáhl v penaltovém území míč rukou a tak rozhodčí ukázal na Cavaniho oblíbené místo. Obletovaný útočník tyto situace s přehledem proměňuje, ale dnešní večer byl výjimkou - Handanovič se ani nepohnul, přesto penaltu chytil. To ale Neapol nezlomilo, z přímého volného kopu se už Uruguayec trefil - 2:1 a deset minut do konce.

Neapol hýří bojovným duchem, touha vyrovnat byla na hráčích jasně viditelná. Inlerovu střelu ještě obrana domácích odvrátila, Cavaniho dorážku nikoli. Neapol sahala i po výhře, ale Zuniga minul. I tak jsme ale byli svědky krásného zápasu s dramatickou zápletkou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

tj ale pikantní duel! oba mají stejný počet bodů, oba sehráli v týdnu evrop.soutěž.jsou oba vysíleni. tady si myslím že to smrdí remízkou, domací Udine přeci nemůže nechat aby body získal soupeř.svým způsobem tu remízku takticky uhrajou oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz oba byli vyrazeny z evropskejch poharu, Neapol to bude mrzet vic a ukope si 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

udinese vyhra Di Natale da 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

zajebala je červena karta jinak by vyhrali 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

udine samozrejme....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Udinese včera jasně lepší....Cavani - nemá cenu komentovat - kdo to sledoval tak ví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele