19. kolo
22.01.2012 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Calcio Catania 2:1

Také na stadionu Friuli zvítězil favorit. Udinese Calcio díky brankám Armera a Di Nataleho porazilo Catanii 2:1, jedinou branku hostí má na svědomí Lodi, ve čtvrté minutě nastavení proměnil penaltu.

Domácímu Udinese stačilo dvacet minut na to, aby se ujalo v zápase vedení. Mauricio Isla nejprve popotáhl míč a následně přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Pabla Armera. Ten slibnou nabídkou nepohrdl a Udinese vedlo díky dobře odehranému protiútoku nad Catanií 1:0. Catania se pokoušela o rychlou odpověď, ale střela Sergia Almirona z hranice pokutového území se neujala. Na druhé straně se dostával do šance Di Natale, kapitán Udinese levačkou pouze donutil k zásahu sicilského brankáře Campagnola.

Ve 38. minutě defenzíva domácích Bianconeri zariskovala a málem bylo srovnáno. Alejandro Gomez se v situaci jeden na jednoho proti Handanovičovi nedokázal prosadit a zahodil tak dosud největší šanci Catanie. Jak se později ukázalo, musí Gomeze neproměněná šance mrzet ještě nyní.

Trenér Udine Francesco Guidolin musel udělat po změně stran změnu, zranil se totiž Pinzi, takže na plac se podíval Pasquale. V 53. minutě už domácí odskočili narozdíl dvou branek, Armero předvedl perfektní slalom mezi dvěma protihráči, přihrál Di Natalemu, který z ne úplně lehké pozice volejem vsítil krásnou druhou branku - 2:0 pro Udinese.

Elefantini už to měli složité, po zákroku Dušana Basty se navíc dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí jejich tužby prozatím nevyslyšel. Penalta se kopala až v nastaveném čase, Francesco Lodi poslal Handanoviče na druhou stranu a snížil na 2:1. Žádné drama se nakonec nekonalo, protože snižující branka přišla příliš pozdě. Udinese porazilo Catanii 2:1 a nadále je v těsném závěsu na třetím místě za dvojicí Juventus-AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Udine zatim valeji vpoho ale podle me tezko udrze to tempo do konce sezony davam jim jeste tak mesic nez zacne liga mistru a euro liga...pak začnou pomalu ztracet dech

..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele