23. kolo
11.02.2012 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AC Milán 1:2

AC Milán zvládl i přes početnou marodkou těžký zápas na půdě Udinese a vyhrál 2:1. Zápas se pro Rossoneri nevyvíjel dobře, v první půli zařídil vedení Udine Di Natale. Hosté se nemohli dlouho prosadit, spasil je až střídající Maxi Lopéz, jenž sám vyrovnal a vítěznou branku připravil El Shaarawymu.

Podmínky na stadionu Friuli nebyly pro fotbal zrovna příznivé. Sníh sice nebyl, ale foukal extrémní vítr. Že to milánský gigant nebude mít jednoduché ukázala devatenáctá minuta a první branka zápasu. Kapitán Udinese Antonio Di Natale vypálil z hranice vápna lehce do protipohybu Amelii a milánský brankář kapituloval - 1:0 pro Udinese. Di Nataleho střelu lehce tečoval Thiago Silva, proto Amelia nedokázal stoprocentně zasáhnout. Aktivní Udinese pokračovalo v ofenzivním snažení, Islovo sólo uťal až Amelia a úplně volný Di Natale v následující šanci trestuhodně nedal.

Milán si dokázal vypracovat první vážnou šanci až v závěru poločasu, přesněji ve 43. minutě, kdy se do dobré příležitosti dostal Mexes, jenže Handanovič byl proti. Ještě větší šance se naskytla v nastaveném čase El Shaarawymu. Mladý útočník nedokázal využít nedorozumění mezi Danilem a Handanovičem a netrefil branku.

Po změně stran se Milán zlepšil, ale bylo to Udinese, které mohlo zvyšovat už na rozdíl dvou branek. Armero adresoval míč Di Natalemu a Mesbah na poslední chvíli zabránil takřka jisté brance. Klíčovým okamžikem celého zápasu bylo Allegriho střídání, tedy nasazení Maxiho Lopéze. V 77. minutě vyrazil El Shaarawyho střelu Handanovič před Maxiho Lopéze, který dorážkou vstřelil svůj premiérový gól v dresu AC a zároveň tak vyrovnal na 1:1. Následně mohl Milán vést, jenže El Shaarawy znovu nedokázal využít hrubé chyby v defenzívě Udinese, poté co mu do tutovky naservíroval míč Robinho.

Malý Faraon se nakonec přeci jenom dočkal, pět minut před koncem dovršil obrat a Stadio Friuli oněmělo. Maxi Lopéz se vyhnul ofsajdu, zpracoval si míč a přesně jej adresoval El Shaarawymu, který rovnou z první překonal Handanoviče - 2:1 pro AC Milán. Udine se ještě snažilo vyrovnat, ale pokus Abdiho vychytal Amelia. Milán tedy slaví důležité vítězství 2:1 a alespoň dočasně mu patří první příčka.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

picovina, 3:1 pro Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

no to spis to tvoje, pry 3-1 . Navic vsimli jste si, ze udine nikdy proti ac nevyhralo o 2 goly? Forza Milan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ještě větší Milán 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
tlaci

Nejtěžší zápas co jsem na víkend vsadit tip 2:1. Doufám, že se bude AC šetřit na LM.

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Už delší dobu sleduji dědka.Na vybrané zápasy tipuje téměř pořád remízy a jeho úspěšnost je kolem 70%.Na tento zápas vzadil,jak má ve zvyku remízu.Takže mu budu věřit a dávám X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vidim jako remízovej zápas. S naší opravdu neuvěřitelnou marodkou 11 hráčů + dalšíma 2 vykartovanýma to na vítězství proti Udine asi fakt nebude.

tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

zase nuda od AC díky té naší "výborné" záloze 0:0

Reagovat
milanista9

Faraooon! To je zazračnej chlapec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně Maxi zapůsobil jako vánek do herního bezvětří AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele