17. kolo
08.01.2012 12:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Hitparáda pokračuje, Udinese se trefilo čtyřikrát

Co se to děje s italským fotbalem? Že by našli hráči pod stromečkem aktivitu, střelecké kopačky a radost ze hry? Třetí zápas nového kola a už jsme zaznamenali čtrnáct branek! Tři body ale jasně bere domácí Udinese.

Kapitán Antonio Di Natale se trefil dvakrát, po brance v dresu Udinese vstřelili Basta a Kwadwo Asamoah. Za hostující Cesenu ještě v prvním poločase upravoval na 1:1 jediný střelec Citadin Eder.

Výsledek znamená pro oba kluby naprosto rozdílnou budoucnost. Udinese se alespoň na pár hodin vrací na první příčku s náskokem jednoho bodu před AC Milán a turínským Juventusem. Cesena ale sídlí na zcela opačném konci tabulky, prozatím je na předposledním místě se dvanácti body.

Začátek jako hrom v dresu Udinese odstartoval právě veterán Antonio Di Natale, jenž už v první minutě skóroval. Asistenci si připsal parťák z útoku, Floro Flores. Co víc, byl to Di Nataleho šestadvacátý gól ze sedmadvaceti domácích zápasů!

Obránce Domizzi mohl navýšit vedení 'Zeber', ale hlavičkoval vedle tyčí Antonioliho brány. Na jeho bránu se ale dále valil jeden útok za druhým. Hlavičkoval opět Di Natale, tentokrát mimo. Reprezentační útočník vstřelil i druhý gól, ale ten mu pro ofsajdové postavení nebyl uznán.

Obrana Udinese ve spolupráci se záložní formací fungovala skvěle, jedinou chybu nedokázal potrestat Roberto Guana. Handanovič poté málem daroval Ceseně možnost ke srovnání, ale Candreva s Mutuem nedokázali míč usměrnit do správných míst. Celé renomé střelců Ceseny poté napravil Eder, v nepřehledné situaci se skvěle zorientoval Luca Ceccarelli a Ederovi předložil přihrávku, se kterou si útočník poradil - 1:1.

Cesena mohla utkání dokonce otočit, ale Mutu napálil míč nikým nehlídán nad bránu Handanoviče. Po přestávce ale Udinese ožilo a bylo opět aktivnějším týmem. Do vedení ho poslal brankář Antonioli, který Asamoahovu střelu neudržel a míč se záhadně ocitl za jeho zády - 2:1 pro Udinese.

Tento gól se ukázal jako klíčový, neboť nastartoval Udinese k velkému tlaku a přesvědčivému vítězství. K tomu pomohl také obránce Lauro, který dostal druhou žlutou kartu za faul na Armera. Třetí zásah Udinese zaznamenal Dušan Basta, na jehož střelu neměl Antonioli nárok. A když vstřelil krátce před koncem utkání svůj druhý gól Antonio Di Natale, bylo jasné, že se na čele tabulky usadí Udinese. Na jak dlouho?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele