12. kolo
19.11.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ve šlágru kola gól nepadl

Domácí Neapol se rozešla smírně s římským Laziem, což znamená, že Lazio se dočasně usazuje na prvním místě tabulky, kde ho těsně následuje AC Milán, Udinese má ale zápas k dobru. Neapol je šestá, ale může ji trápit špatná produktivita.

Neapol měla více než dost času na odpočinek a nabrání sil, její minulý zápas s Juventusem byl odložen a přesto, že Neapol čeká klíčový zápas s Manchesterem City o přímý postup do další fáze milionářské Ligy mistrů, trenér Walter Mazzari se rozhodl nemíchat sestavou a proti favoritovi poslal na hřiště to nejlepší. Vyplatilo se?

Lazio oproti soupeři postrádá několik klíčových hráčů, mimo hru jsou útočníci Klose a Kozák, dále Bizzarri, Dias, Mauri nebo Del Nero. O to větší motivaci ale hosté měli. Sculli a Hernanes dnes večer podporovali jediného osamoceného hrotového útočníka Cissého a ten usiloval o vstřelení branky. Případný úspěch by znamenal prolomení jeho smolné série bez vstřeleného gólu.

První šanci zápasu měl na hlavě obránce Neapole Hugo Campagnaro, jehož poslal do šance skvělý přímý kop z dílny Ezeqiela Lavezziho. Dossenův centr minul ve velké šanci střelec nejpovolanější, největší ofenzivní hvězda Neapole Cavani minul míč a stav tak zůstal stejný. Na druhé straně střílel aktivní Cissé, jeho ránu ale De Sanctis vyrazil.

Napodobit kolegu chtěl také Hernanes, brazilského kouzelníka ale vychytal opět skvělý De Sanctis. Krátce po poločase se aktivity ujali hosté, ale byl to opět Lavezzi, jenž hrozil, ale skvělým zákrokem se blýskl gólman Marchetti. Z následného rohu se snažil míč umístit za brankářova záda opět Lavezzi, ale ani tentokrát se mu jeho úmysl nezdařil podle představ.

Neapol vsázela vše na jednu drtivou kartu, jíž byl útok. Nejprve střílel Dzemaili, Maggiovu akci zastavil praporek pomezního. Marchettiho nepřekonal ani Cavani po centru Lavezziho. A že to byla šance! Z devíti metrů Uruguayec přestřelil a zbytečně rozproudil krev v žilách domácích nadšenců.

Gól nevstřelil ani střídající Panděv, do brány se nevešla ani další střela Maggia. Walter Gargano sympaticky snažil nalézt svou střelou to správné místo branky Lazia, to ale vše zalepil brankář Marchetti. Další velkou šanci promarnil Lavezzi a tak se Lazio rozešlo s Neapolí smírně. Mazzariho tým by se měl zlepšit především v ofenzivní složce, bez proměnění šancí ze základní skupiny Ligy mistrů nepostoupí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
-Pato-

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele