1. kolo
21.12.2011 20:45 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Neapol rozdrtila zoufalý Janov 6:1

Když se útok Neapole dobře vyspí a na San Paolo přijede děravá janovská obrana, může z toho vzejít dokonce tenisový výsledek. Azzurri dnes uštědřili soupeři šestigólový debakl, Grifové navíc mohli odjíždět s ještě větším přídělem. Jeden gól v síti Neapole žádnou útěchou není.

O tom, že to pro Janov nebude v Neapoli jednoduché, naznačila už 12. minuta a první vážnější šance duelu. Obrana hostů se sice snažila vystavit Cavaniho do ofsajdu, jenže na levé straně se zapomněl Kaladze a domácí hvězda samostatný nájezd proměnila. Rozjetá Neapol udeřila znovu už za čtyři minuty, z protiútoku se se štěstím trefil Marek Hamšík.

Poprvé ofsajdová past Janovu nezafungovala a to stejné se opakovalo i ve 24. minutě. Další obrovskou chybu obrany znovu zužitkoval Cavani, běžel sám na Freye, kterého si položil na zem, a pak ho mazácky přehodil. Na San Paolo se diváci bavili, šanci k jásotu dostali i hostující příznivci, když skóre korigoval přesnou ranou Jorquera. To, prosím, běžela 28. minuta a na světelné tabuli svítilo skóre 3:1.

Gólové hody ale ještě zdaleka nekončily. Ještě v rámci prvního poločasu vrátil Neapoli tříbrankový náskok Panděv, když mu soupeř dal příliš prostoru před šestnáctkou.

Hned po změně stran měl završit hattrick Cavani, ale v obrovské šanci minul. Pátý gól do sítě Grifů ale nakonec stejně přišel. Hamšík vypracoval skvělou pozici pro Gargana, kterému poslal zpětnou přihrávku, a domácí záložník svou první brankou v sezoně už popáté rozjásal fanoušky Partenopei.

Cavani měl ještě jednu příležitost, jak vstřelit třetí gól, ale v další velké šanci opět zklamal. Navíc to odnesl fotograf, kterého za brankou Uruguayec trefil. Neapol pak neproměnila ještě několik dalších šancí, až se v 80. minutě výstavní ranou prezentoval Zuniga. I pro něj to byla první branka v letošním ročníku, která stanovila výsledek na konečných 6:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Neapol umí proti silnějším a se sračkami ztrácí ...Musej už konečně doma vyhrát a nic moc hrajíci Janov porazit...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady Neapol uz musi... 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele