23. kolo
13.02.2012 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - Chievo Verona 2:0

Fotbalisté Neapole přerušili pětizápasovou sérii bez výhry a díky brankám Britose a Cavaniho zvítězili 2:0 nad Chievem Verona. Azzurri svého soupeře skolili už v prvním poločase, ve druhém se pak především soustředili na udržení dobře rozehraného zápasu.

Neapol poprvé udeřila po čtvrthodině hry a bylo to prakticky hned z první vážnější šance, kterou si vypracovala. Při rohovém kopu byl v blízkosti branky úplně volný Britos, jehož hlavička rozvlnila síť soupeře! Pro Britose to byl vůbec premiérový gól v dresu Azzurri - 1:0 pro Neapol. Mazzarriho svěřenci byli nadále aktivnější, Cavaniho volej se ovšem neujal stejně jako nepřesná střela Gokhana Inlera.

Na druhé straně se dostal do zajímavé pozice Sergio Pellissier, avšak brankář De Sanctis v pohodě zasáhl. Ve 38. minutě domácí svůj náskok zvýšili, do tutovky řítící se Cavani byl faulován a hlavní sudí Gava odpískal pokutový kop. Edinson Cavani jakožto sám postížený jej nekompromisně proměnil a zajistil domácím vedení 2:0. V tuto chvíli samozřejmě fanoušci Neapole netušili, že se jedná o poslední branku jejich miláčků.

Chievo se snažilo s výsledkem něco udělat a do druhého poločasu vstoupilo o něco aktivněji. Pohotová střela Gennara Sarda skončila na vynikajícím De Sanctisovi. Neapolští zase zkoušeli prostřednictvím Gargana překvapit Sorrentina, ten se ale nachytat nenechal. Obra brankáři, tedy De Sanctis i Sorrentino, se předvedli ještě jednou. Prvně jmenovaný lapil pokus Théraua a brankářská jednička Chieva zase Inlera. Neapol bez vážnější újmy vedení udržela a konečně po dlouhých pěti kolech vyhrála.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že Neapol vyhraje, mám vsazeno!

Reagovat
smazaný uživatel

remka

Reagovat
smazaný uživatel

slosy: ja tez myslim 2:1 hamšík,pandev-vacek

Reagovat
smazaný uživatel

doufám amigo

Reagovat
smazaný uživatel

vacek? to by ho tam musili pustit

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to kvoli tomu, ze mas Neapol AH -1 ?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Cavani, Lavezzi)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele