29. kolo
25.03.2012 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Ani dvougólové vedení Neapoli nestačilo

Sny Neapole o další výhře a lepším umístění jsou ty tam, dnes pouze remizovala s Montellovou Catanií. Ta dokonce prohrávala ještě čtvrt hodiny před koncem.

Domácí, kteří ze svých šesti zápasů vytěžili šestnáct bodů, v zápase vedli o dvě branky, o ty se postarali Blerim Džemaili a Edinson Cavani. I přesto se ale Catania nakonec zvedla a vzala týmu Waltera Mazzariho cenné dva body.

Neapol touží po třetím místě a důkazem měly být tři body proti dobře hrající Catanii, jejíž hra se vyznačuje organizovaností a pevnou obranou. Po ztrátě domácích a výhře Lazia v souběžně hraném utkání se ale počet bodů mezi oběma celky zvýšil na tři body.

Už po devíti minutách měl Sergio Almiron velkou šanci překonat brankáře Morgana De Sanctise, ale svůj projektil namířil vedle bránu. O chvíli později hlavičkoval Slovák Marek Hamšík nad bránu, autorem centru byl Ezequiel Lavezzi. O toho se zajímají přední světové kluby a tak je otázkou, zda-li se případně obejde bez Ligy mistrů.

Hostujícího brankáře Juana Pabla Carriza zaskočila střela Waltera Gargana, po něm střílel také Hamšík, ale v obou případech si brankář Catanie poradil a nebezpečí zažehnal. Po poločasové výměně stran se zastřeloval Lavezzi osobně, Carrizo zlikvidoval také další ránu Džemailiho.

Švýcarský reprezentant se ale za chvíli dočkal svého gólu, když pravačkou propálil Carriza a poslal svůj celek do zaslouženého vedení - 1:0 pro Neapol.

Protiútoky, které táhnou Cavani s Lavezzim, jsou velkou zbraní Neapole a diváci to mohli vidět i dnes odpoledne. Uruguayský střelec ve službách blankytně modrých neapolských dresů se prosadil jen chvíli po Džemailim a upravil na 2:0.

Catania ale sympaticky nesložila zbraně, vyčkávala a Llamův centr z rohového kopu hlavou správně namířil obránce Spolli.

Aby toho nebylo pro domácí fanoušky málo, pět minut před koncem se z blízkosti prosadil Davide Lanzafame a srovnal. Obrana Neapole opět nedokázala odvrátit rohový kop a stálo ji to dva body. Domácí jsou na čtvrté příčce, Catania má reálnou šanci na poháry.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
tlaci

Napoli sice bude chybět P. Cannavaro (8 ŽK), ale i tak by to měli zvládnout

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele