23. kolo
09.02.2012 20:45 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

SS Lazio - AC Cesena 3:2

Předehrávka 23. kola italské Serie A mezi Laziem a Cesenou nakonec překvapení nepřinesla. Cesena sice vedla po poločase 0:2 a sahala v Římě po bodech, ale Lazio i v deseti dokázalo otočit průběh utkání ve svůj prospěch a zvítězilo 3:2. V tabulce se tak posunulo na třetí pozici před Udinese. Cesena zůstává předposlední.

Domácí začali lépe a už ve 4. minutě utkání měl šanci Miroslav Klose, ale gólman Antonioli jeho střelu perfektně vykryl. O minutu později se na druhé straně uvedl razantní střelou Iaquinta. Tentokrát byl pro změnu připraven gólman domácích Marchetti. Stejný hráč však ve 14. minutě přihrál skvělě Mutuovi a ten otevřel gólový účet utkání - 0:1.

Klíčový moment zápasu mohl pro hosty přijít ve 33. minutě. Konko dostal za zákrok na Adriana Mutua červenou kartu a hosté navíc zahrávali pokutový kop. Aktivní Vincenzo Iaquinta si s ním hravě poradil a poslal Cesenu do vedení 0:2. Zbytek zápasu tedy hosté dohrávali proti deseti lidem a rýsovalo se obrovské překvapení. Za stavu 0:2 se také šlo do kabin.

Lazio se ovšem po přestávce vrátilo na trávník jako vyměněné a i v deseti začalo Cesenu výrazně přehrávat. Hned na začátku druhé půle naskočil na trávník český útočník Libor Kozák, který vystřídal Candrevu. Už v 53. minutě přišel první gól domácích. Klose nabídl Hernanesovi svou přihrávkou skvělou pozici a ten povedenou trefou snížil na 1:2.

O pár minut později mohl vyrovnat Libor Kozák, ale v dobré pozici těsně minul branku hostujícího celku. Vyrovnání tak přišlo v 60. minutě z kopačky Luliće. V jeho gólu však měl prsty český útočník, který už ze své pozice mohl zakončovat, ale viděl lépe postaveného svého spoluhráče, který neměl problém vyrovnat na 2:2.

O tři minuty později se už dočkal i sám český útočník. Po rohovém kopu se Kozák dostal k odraženému balónu a dokonal obrat Lazia - 3:2. Cesena byla tak zaskočena průběhem druhého poločasu, že se ve zbytku utkání nezmohla na žádnou kloudnější akci a po výkonu v druhém dějství zaslouženě prohrála v Laziu 2:3.

Autor: Adam Tkadlec / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Shevchenko

Proč to hrajou tak brzo?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

KLOSE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele