32. kolo
11.04.2012 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Parma FC - Novara Calcio 2:0

Nováček z Novary nezvládl zápas v Parmě a po porážce 0:2 se téměř jistě může připravovat na Serii B. Domácí Parma si pochopitelně polepšila, ale stále nemá vyhráno a do konce soutěže jí ještě čeká spousta práce.

Zápas byl velice důležitý z hlediska záchranářských bojů. Pokud chtěla Novara živit naděje na udržení Serie A, musela v tomto utkání zvítězit. Parma si zase nemohla dovolit ztratit vzhledem k tomu, jak velký je rozdíl mezi ní a osmnáctým Lecce.

Utkání začalo přesně tak, jak se očekávalo. Parma útočila a Novara se bránila, nutno podotknout, že úspěšně. Ve 27. minutě se už poprvé měnilo skóre, akci po ose Modeste, Valdes, Giovinco zakončil posledně jmenovaný a Parma vedla 1:0.

Další branku vsítili Gialloblu na sklonku prvního poločasu. Mariga vyslal kolmicí do šance Floccariho, ten nesobčil a ještě vylepšil akci přihrávkou na lépe postaveného Jonathana - 2:0 pro Parmu. Tímto výsledkem skončil první poločas, ale rozhodnuto ještě nebylo.

Zvláště když měla Novara velkou šanci vrátit se zpět do zápasu. Sudí totiž nařídil v její prospěch pokutový kop, ale exekutor Rigoni jej neproměnil. Mirante směr střely vystihl a udržel Parmě vedení 2:0. Pro svěřence trenéra Tessera to znamenalo psychický blok. Parma si hlídala výsledek až do závěrečného hvizdu. V nastavení se sice Novara zmohla na tlak, ale střela Morimota nakonec neprošla přes hradbu těl. Nováček Serie A vyšel na Ennio Tardini střelecky naprázdno a po porážce už prakticky míří do Serie B.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

opět hcp 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele