10. kolo
30.10.2011 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Parma FC - AC Cesena 2:0

Parma dokázala porazit Cesenu a stoupá tabulkou vzhůru, Cesena opět neskórovala a potence jejích střelců je více než mizivá. Na to doplácí celý tým, Parma je naopak v tuto chvíli na dvanácté pozici.

Gabriel Paletta a Alessandro Lucarelli zajistili svému týmu cenné tři body, tápání a mizérie Ceseny tak stále pokračuje. Trenér Marco Giampaolo zažívá velmi těžké období, tým zaznamenal již šestou prohru v devíti zápasech a na stadionu Ennia Tardiniho ho čekala další hořká pilulka.

Rozdílové skóre mohlo vyšší minimálně o jeden zásah, penaltu Giovinca ale skvěle chytil brankář Francesco Antonioli.

Žádné čisté šance si ale Cesena vypracovat nedokáže a to ji i přes místy pohlednou hru odsuzuje k nezdaru. Parmu trápí spíše obrana, čisté konto se jí podařilo udržet teprve poprvé v sezoně.

Parmu čekal náročný zápas zejména po psychické stránce, Milán jí udělil čtyřgólový výprask v minulém kole a pokud chtěli svěřenci trenéra Colomby bodovat, museli být dobře připraveni a pozměnit neúspěšnou taktiku zejména v obranné činnosti. To se jim nakonec podařilo.

Už v páté minutě se mohlo měnit skóre zápasu, Palettova hlavička ale správný směr nenašla a tak byl stav stále bezbrankový. Další stoprocentní příležitost na první gól zápasu měl Sebastian Giovinco, jehož fauloval Guillermo Rodriguez. Tento penaltový kop ale Antonioli se štěstím chytil.

Mirante moc práce dnes odpoledne neměl, první střelou ho prověřil záložník Candreva až po půlhodině hry. Ta ale neznamenala žádné nebezpečí. Pět minut před poločasem přišla první branka zápasu. Obrana Ceseny nedokázala dostat balon pod kontrolu a obránce Paletta se nemýlil - 1:0 pro domácí.

Z dobré pozice ve druhém poločase minul opět Giovinco, kterému dnes nebylo přáno zapsat se mezi střelce. Cesena se k aktivní hře moc neměla a tak zůstávalo mnoho prostoru pro Parmu. Ta ho náležitě využila po hodině hry, když se prosadil Alessandro Lucarelli. Ten umístil hlavou přesně do protipohybu centr svého spoluhráče Zaccarda a pojistil vedení Parmy.

Parma si své čtvrté vítězství v klidu pohlídala a v tabulce stoupá. Cesena bude muset uvažovat buď o změně hry a smýšlení, nebo trenéra.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhra Parmy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele