27. kolo
11.03.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Vítězná premiéra Tesserova

Po šesti zápasech na lavičce Novary skončil kvůli neúspěchům trenér Mondonico a na jeho místo se navrátil oblíbený Attilio Tesser. A hned jeho první zápas skončil překvapivým vítězstvím nad favorizovaným Udinese!

Hrát svůj první zápas proti Udinese, to je celkem těžký úkol na úspěšnou premiéru. Ale možná proto, že to až tak premiéra nebyla, mohl Tesser potěšit všechny domácí fanoušky i s vedením klubu dohromady. Tesser dokázal vytáhnout Novaru ze třetí až do první ligy, dokáže ji v Serii A i zachránit?

Udinese jakoby poslední týdny docházel dech. Ztrácí body i hráče, na týmu se podepisuje náročný program a po porážce v rámci Evropské ligy od Alkmaaru se dnes postavila Novaře. To vše bez hráčů jako Mauricio Isla, Dušan Basta nebo Ferronetti.

Na Pesceho pas si hned v úvodu utkání naběhl Giuseppe Mascara, ale nezakončil přesně. Hráči Novary se chtěli předvést před novým trenérem a v další šanci se po hezké souhře objevil Marco Rigoni. Handanovič ale jeho střelu zneškodnil. Po čtvrthodině hry se také domácí ujali zaslouženého vedení. Po rohovém kopu se k míči dostal Jeda a míč nakonec skončil až v síti - 1:0 pro domácí.

Ujkani se musel činit po souhře Torjeho s Pinzim, nebezpečí ale odvrátil. Rigoniho šance vyzněla naprázdno, Udinese navíc předvedlo bleskurychlý útok a málem se díky Armerově ráně mohlo radovat. Ta ale mířila vedle.

Do druhého poločasu už v dresu Udinese na trávník vyběhli Floro Flores a Pazienza, aby se pokusili o obrat. O penaltu si říkal dost nahlas také kapitán Di Natale, ale dle sudího nebylo jeho požadavkům právem vyhověno. Di Natale odpověděl nebezpečnou hlavičkou, napodobit se ho snažil také Mehdi Benatia.

Udinese se dvacet minut před koncem podařilo skórovat, když míč do sítě napálil Danilo, ale jednalo se o ofsajdové postavení a tak byly veškeré emoce zbytečné. Ani Di Natale se střídajícím Barretem vyrovnat nedokázali a tak se domácí radují z velkého úspěchu. Novara je ale i přes úspěch druhá od konce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele