32. kolo
11.04.2012 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus FC - SS Lazio 2:1

Juventus neponechal nic náhodě a v těžkém šlágru porazil Lazio 2:1. Hlavní postavou vítězství se stal "Božský Alex". Del Piero při svém sedmistém zápase vstřelil osm minut před koncem vítěznou branku na 2:1. Pro českého diváka byla důležitým momentem druhá minuta nastavení, Libor Kozák v ní uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Stará dáma vstoupila do utkání aktivně a Marchetti v brance Lazia se musel mít na pozoru už v 1. minutě, kdy Diakithé nakonec ukončil akci Juve za cenu rohového kopu. Hned vzápětí musel Marchetti boxovat těžký balón. Lazio bylo pod tlakem a ten přečkalo jen do 30. minuty. Ještě než se Pepe trefil do černého, spálil o minutu dříve velkou šanci, když nevyzrál úplně sám před brankou na skvělého Marchettiho. Pak už Pepe mohl slavit a zejména děkovat skvělému pasu Pirla. Pepe si míč ve vápně zpracoval na prsa a nůžkami poslal Juventus do důležitého vedení - 1:0 pro Juventus.

Svěřenci trenéra Conteho následně pořádně ožili a Lazio nevědělo, kde mu hlava stojí. Kulišárnu Vidala jen tak tak zlikvidoval vytížený Marchetti a skvěle zasáhl i proti jasné šanci Fabia Quagliarelly. Nebýt brankáře Lazia, vedl by Juventus už mnohem vyšším rozdílem. Ve 39. minutě přečkali hosté další velkou šanci, do Quagliarellovy střely vlétl na poslední chvíli Diakhité. Zdálo se, že Stará dáma si poločasové vedení v klidu uhlídá, jenže v nastaveném čase prvního poločasu zničehonic udeřil Stefano Mauri a bylo vyrovnáno. Scaloniho centr se mu snesl přesně na hlavu a Buffon mohl lovit míč ze sítě - 1:1.

Ve druhém poločase se vývoj hry nezměnil. Juventus nadále útočil a Lazio se jen bránilo. V 52. minutě se dostal do střelecké pozice Vučinič, ale těsně minul branku. Lazio se postupem času zkonsolidovalo a pečlivě bránilo. Přesto se nakonec rozhodující trefě neubránilo. V 73. minutě vyběhl na trávník Alessandro Del Piero a stalo se tak po 700. v kariéře. Netušil však ještě, že za devět minut oslaví toto jubileum tím nejlepším zpsůobem - vítěznou brankou. Del Piero se ujal volného přímého kopu a přesnou ranou poslal Juventus do vedení - 2:1 pro Juventus.

Lazio toho v zápase moc nepředvedlo a platilo to i o jeho závěru. Ve druhé minutě nastavení stvrdil nepovedený zápas Biancocelesti Libor Kozák. Na hřišti byl čtvrthodinu a přesto stihl získat dvě žluté karty a oslabit svůj tým. Pravdou však je, že vyloučení Kozáka už vliv na utkání nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to tažši zapas ako proti neapolu ale aj tak vyyhra JUVE moj tip 2:0 FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pinturicchio

2:0

Reagovat
Pinturicchio

* 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
Pinturicchio

Jsi, no.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo bude to těžký zápas 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Menší kurz by nešel doufám že plichta a sázkaři co sází tenhle zapas s timhle kurzem si budou zase stěžovat

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
milanista9

Zasloužená výhra ale čekal jsem víc od Lazia, tímhle výkonem má 3tí místo?

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE zahralo super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele