38. kolo
13.05.2012 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Atalanta BC 3:1

Juventus přehrál i Atalantu a sezonu zakončil bez jediné porážky. Podobně jako na milánské straně Inzaghi se brankou rozloučil s dresem Staré dámy Alessandro Del Piero. Korunovace nového italského mistra mohla začít!

Conteho svěřenci si nechtěli sezonu zbytečně pokazit porážkou a přijít o historický moment 38 zápasů bez jediné prohry a podle toho také vypadal začátek utkání. Nicméně Antonio Conte poněkud pozměnil sestavu, od první minuty se na hřiště podíval Alessandro Del Piero.

V 10. minutě se Bianconeri ujali vedení, Borriello se proměnil do role nahravače a Luca Marrone rozradostnil turínský svatostánek - 1:0 pro Juventus. Po půlhodině hry už vedli domácí 2:0 a trefil se kdo jiný než Alessandro Del Piero. Ikoa turínského velkoklubu předvedla přesnou technickou ránu, na kterou byl golman Frezzolini krátký - 2:0 pro Juventus.

Atalanta mohla okamžitě snížit, před Storarim byl úplně sám Denis, jenže Argentinec vůbec netrefil branku a tím celou akci zazdil. Domácí mohli ještě do šaten zvýšit, ale Frezzolini předvedl pohotový skok a udržel hosty ve hře.

V 57. minutě nastalo loučení a zároveň ovace vestoje.Ze hry totiž odešla živoucí legenda Alessandro Del Piero. "Božský Alex" se postupně rozloučil se všemi spoluhráči a i s fanoušky. Po dvaceti sezonách tak dává Juventusu definitivní sbohem, tedy alespoň co se hráčské kariéry týče. Místo něho přišel Simone Pepe. Každopádně v 65. minutě měl spousty práce golman Storari. Buffonův náhradník vytěsnil dělovku Bonaventury.

Sedm minut před koncem Atalanta snížila na 2:1 a ještě trochu Juventus znervóznila. Obránce Lichtsteiner si nechtěně vstřelil vlastní gól a Atalanta sahala po vyrovnání. To se ale nekonalo. V nastaveném čase mělo Juve možnost pokutového kopu a Andrea Barzagli jí využil - 3:1. Závěrečný hvizd rozpoutal další vlnu oslav, Juventus byl zároveň korunován novým italský mistrem!

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pinturicchio

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 bude to buffonove 22. čiste konto v sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon nebude hrát ne??

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero se rozloučil stylově...

Reagovat
JuveIt

"Božský Alex"?? Na co ty uvozovky?

Reagovat
smazaný uživatel

7-1

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele