16. kolo
17.12.2011 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - Cagliari Calcio 2:0

Důležité vítězství si v prvním zápase šestnáctého kola připsalo Chievo, které doma na stadionu Bentegodi porazili 2:0 nevyzpytatelné Cagliari. Pod pohodlnou výhrou se brankami podepsali Thereau a Sardo.

Domácí měli větší chuť i odhodlání dnes uspět a proto si hned od začátku vytvářeli solidní příležitosti. Brankář hostí Agazzi musel poprvé výrazněji zasahovat proti střele Thereaua, pochvalu si zasloužil přihrávající Paloschi. Samotný útočník byl i v další šanci, naštěstí pro Cagliari ho zastavil pomezní rozhodčí a odmávaný ofsajd. Paloschi byl v úvodu hodně vidět, nakonec však mohli jít do vedení hosté. Lorenzo Ariaudo se dostal k hlavičce a Stefano Sorrentino vytáhl důležitý zákrok. Chievo zlomilo odpor Sardiňanů ve 37. minutě, Paloschiho pas si zpracoval Theréau, ten se dokázal zbavit obránce a přesným zakončením vstřelil svůj první gól od září - 1:0 pro Chievo.

Cagliari se sice snažilo o vyrovnání, ale obrana Chieva si v domácím prostředí vedla tradičně na výbornou. Victor Ibarbo se sice natlačil do šance, ale trefil pouze hradbu domácích těl.

Po změně stran Chievo drželo míč a vlastně v poklidu kontrolovalo průběh utkání. Fly Donkeys měli i další šance na navýšení, ale ujala se až ta z 57. minuty. Spolupráci Théreaua, Paloschiho a Sarda překvapivě zakončil posledně jmenovaný. Agazzi neměl nárok a Chievo vedlo už 2:0, čímž bylo prakticky po zápase. Do konce zápasu to mohlo být dokonce o tři branky, Pellissier však branku netrefil. Závěr utkání byl vůbec zajímavý, hostům se málem podařilo vstřelit kontaktní gól. Nicméně se tak nestalo a domácí mohou slavit vítězství 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele