38. kolo
13.05.2012 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - Udinese Calcio 0:2

Podruhé zasebou budou mít fotbalisté Udinese možnost bojovat o účast v základních skupinách Ligy mistrů. Napoprvé to nevyšlo, zda-li to vyjde tentokrát, se ještě uvidí. V tuto chvíli je důležité, že Udinese vyhrálo na Catanii a udrželo třetí pozici.

Utkání na stadionu Angella Massimina sotva začalo a Udinese už mohlo slavit první branku. Legrottaglie vyrobil obrovskou chybu a Di Natale se po ní řítil sám na brankáře Carizza. Zkušený útočník v těchto situací neselhává, ale tentokrát na domácího brankáře nevyzrál! Hosté ale byli nadále lepším týmem a šlo na nich vidět, že chtějí urvat třetí místo za každou cenu. V 18. minutě se jejich snaha vyplatila. Domizzi nádhernou kolmicí vysunul Di Nataleho, který podruhé nezaváhal! Opora Udine obešla Carizza a zakončila do odkryté branky - 1:0 pro Udinese.

Catania měla ještě v prvním poločase tisíciprocentní šanci na vyrovnání. Pereyra totiž naprosto zbytečně fauloval Catellaniho a hlavní sudí odpískal pokutový kop! Alejandro Gomez, který se postavil k penaltovému puntíku branku, přestřelil a Udinese tak mohlo jít do šaten za příznivého stavu 1:0.

Fanoušci Bianconeri cítili, že je jejich tým blízko dalšímu úspěchu. V 57. minutě navíc vstřelil druhý gól, a tím výrazně přiblížil Udinese do Ligy mistrů, Diego Fabbrini! Jeho přízemní rána uvnitř pokutového území zapadla přesně k tyčí - 2:0 pro Udinese. To byl výsledek, který hostům samozřejmě maximálně vyhovoval.

Diváci se až do závěrečného hvizdu rozhodně nenudili. Spolli nebezpečně hlavičkoval a Udinese podržel golman Handanovič. V nastaveném čase zahodil neuvěřitelnou gólovku Asamoah. Pasquale mu přihrál před prázdnou branku a Asamoah zblízka trefil jen tyčku! Nemuselo ho to příliš mrzet, Udinese si beztak výhru pohlídalo a zahraje si předkolo Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 prani

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

staci jim i remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele