23. kolo
12.02.2012 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Janov CFC 4:0

Debaklem skončilo utkání na stadionu Angela Massimina v Catanii, kde domácí hostili poměrně slušně rozjetý FC Janov. Grifové na Sicílii nezvládli začátek druhého poločasu, dvě branky jim vstřelil Barrientos.

Noční můra začala pro Janovské hned od první minuty. Catania měla během devadesáti sekund dvě dobré příležitosti, ale ani jedna z nich se neuchytila. Bergessia zablokoval Kaladze a Barrientose vychytal Frey. V sedmé minutě už bylo všechno jinak a Catania vedla 1:0. Birsa fauloval Goméze a exekutor Lodi poslal při pokutovém kopu Freye na opačnou stranu. V 15. minutě mohli Grifové odpovědět, Jankovičův přímý kop nalezl Granqvista, jehož hlavičku Tomáš Košický těžkým zákrokem zneškodnil.

Ve 35. minutě mohl zvyšovat Barrientos, avšak Frey nadále držel šance hostí nad vodou. Jak se později ukázalo, chvíle Barrientose teprve měly přijít. Mezitím pokračovalo snažení Catanie, Legrottaglie mířil z voleje mimo a na druhé straně opět nevyšel přímý kop Jankovičovi. První poločas skončil těsným vedením Catanie 1:0.

Začátek druhého poločasu zastihl janovské Grify totálně nekoncentrované. Ve 49. minutě totiž Lodi našel přesnou přihrávkou Barrientose, jenž naprosto pohodlně zvýšil na 2:0 pro Catanii. O tři minuty později tentýž muž zvyšoval už na rozdíl tří branek. Tentokrát připravil branku Almiron a Barrientos ani v tento moment nezaváhl - 3:0 pro Catanii.

Janov byl v šoku a to ještě netušil, že v 62. minutě skóre naroste na čtyřbrankový rozdíl. Bergessio se vyhnul ofsajdové pasti a poradil si i s Freyem - 4:0 pro Catanii. Dohnat takovou to ztrátu by se rovnalo zázraku, Janov naprosto rezignoval a jelikož rezignovali i domácí, skončilo utkání tímto výsledkem. V závěru ještě Frey vychytal v tutovce hlavičkujícího Bergessia a uchránil svůj tým od nepopulárního "bůra".

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Lodi, Almiron - Palacio, Jankovic)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele