5. kolo
25.09.2011 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta BC - Novara Calcio 2:1

Kouzlo Novary přestává platit, po skalpu Interu Milán nedokázal nováček vyhrát proti dobře hrající Atalantě a prohrál 1:2. Za hosty navíc korigoval Porcari až na konci utkání.

Nováčkovská daň se naplňuje, po úspěšném utkání proti Interu nedokázal tým navázat na skvělý výkon a prohrává. Výraznou šanci na úvod zápasu měl hostující útočník Meggiorini, ale brankář Consigli si s jeho střelou poradil. Novara se snažila tvořit hru a napadat hráče Atalanty, ale dnes neměla svůj den.

Toho mohla využít právě Atalanta, ale Germán Denis svým volejem přestřelil bránu. Atalatntě se postupně dařilo držet míč a především díky silné středové linii ve složení Brighi - Cigarini - Schelotto byla v určitých fázích zápasu mnohem živější a silnější. Právě poslední jmenovaný, argentinský rodák Schelotto, vsítil první branku utkání. Deset minut před přestávkou před bránu Novary nacentroval Bellini a ofenzivní záložník neměl problémy se zakončením.

Také Novara mohla odpovědět, snažil se o to hrdina minulého zápasu Rigoni, ale svou šanci promarnil. Když svou další šanci nepřetavil v gól ani Meggiorini, do kabin šly oba týmy za stavu příznivějšího pro domácí.

Druhou půli začali aktivněji opět domácí, deset minut po přestávce Atalanta zásluhou Cigariniho zdvojnásobila své vedení a průběh zápasu kontrolovala. Schelotto prokazoval, jak cenným hráčem umí být a znamenal neustálé nebezpečí pro obranu Novary.

Rigoni se snažil připomenout svou přítomnost na hřišti, ale jeho aktivita nebyla podporována spoluhráči. To změnil až na konci utkání Porcari, jenž dal kontaktní gól. A mohlo být mnohem hůře, střídající Granoche míč za záda Consilgliho dostal, ale pro ofsajd se branka nepočítala.

Nervózní konec tak skončil výhrou domácích, kteří si tři body zasloužili a naplnili tak své ambice.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele