36. kolo
02.05.2012 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Novara sestupuje, v krizi je i Fiorentina

Zápas se zvláštní příchutí byl k vidění na stadionu Artemia Franchiho. Novara sice vedla, ale kvůli remíze nakonec sestupuje, ještě lepší podívanou si pro své fanoušky přichystal trenér Delio Rossi, který se dostal do sporu s vlastním hráčem.

Fiorentina nebyla před zápasem ještě zdaleka zachráněna, Novara téměř jistě sestupovala. Rossimu chyběli Amauri, Jovetič, Gamberini, Behrami, Vargas a Per Kröldrup. Dobrou zprávou bylo nasazení Boruče zpět mezi tyče. Hostům scházeli Ludi, Mascara, Caracciolo, Ujkani a Marianini.

Brankář Achille Coser se vyznamenal již po pár minutách, kdy zneškodnil Lazzariho pokus, mířil na něj také Pasqual. Novara se ale ujala vedení i přes veškerý tlak domácích, Jeda dostal příliš mnoho prostoru a jeho nepokrytí znamenalo pro domácí obrovský problém - 1:0 pro Novaru!

Do útoku se hnali Cerci s Ljajičem, jejich spolupráci ukončil až skluz Garcii. A bylo to pro domácí ještě horší, protože Lazzari stáhl v pokutovém území Porcariho a nařízenou penaltu přesně proměnil Marco Rigoni - 2:0!

Že není vše v pořádku, ví každý fanoušek Fiorentiny. Jak hluboko ale krize klesá, to na vlastní kůži okusil záložník Adem Ljajič, kterého Delio Rossi stáhl ze hry již po půlhodině hry. Ljajič jeho rozhodnutí zatleskal a tento útok na svou autoritu vzal Rossi tak osobně, že se na mladého záložníka vrhl. Oddělit je museli až spoluhráči.

Rubino mohl využít otřesné události a skórovat potřetí, svou šanci ale nevyužil. A to byla chyba. Po změně stran byla totiž penaltou odměněna také domácí Viola a Riccardo Montolivo svou šanci využil - 1:2 z pohledu domácích.

Na konečných 2:2 nakonec uzavřel skóre utkání opět Montolivo, jehož přesná střela znamenala bod. Těžko říct, že by po konci utkání propukly nějaké oslavy. Ani jeden z týmů vlastně neměl co slavit - Novara sestupuje, Fiorentina se zmítá v křeči.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele