19. kolo
22.01.2012 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Siena - SSC Neapol 1:1

Další zrátu v boji o evropské poháry zaznamenala Neapol. Za konečnou remízu 1:1 přitom mohla být ještě ráda, neboť Siena se po hodině hry ujala vedení. Konečné slovo ale měl Goran Panděv, čtyři minuty před koncem odvrátil porážku.

Zápas mezi Sienou a Neapolí měl trochu pomalejší rozjezd. Hostující Napolitáni sice měli míč častěji na svých kopačkách, avšak žádnou větší šanci si nedokázali vytvořit. To samé vlastně platilo i o Sieně, ta byla směrem dopředu takřka neškodná, přesto to byla ona, kdo si vypracoval první velkou šanci zápasu, a to až ve 43. minutě! Emanuele Calaio dokázal překonat De Sanctise, jenže gólu nakonec zabránilo břevno. Rovněž další šanci měla Siena, Vitiello z těžké pozice akrobatickým kopem minul hostující svatyni.

Druhý poločas znamenal pro diváka mnohem větší vzrušení a napětí. Šancí přibylo, a co je nejdůležitější, k vidění byly dvě branky. Ještě ale než došlo k první změně skóre, spálili Neapolitáni velmi dobré příležitosti. Spolupráci čerstvě příchozího Lavezziho s Hamšíkem musel utnout až výtečným zákrokem brankář Pegolo. Pak už ale přišla 67. minuta a první branka zápasu, o kterou se postarala možná trochu překvapivě Siena. Calaio stál v pravý moment na správném místě a dokončil akci, kterou de facto započal jeho spoluhráč Vergasolla - 1:0 pro Sienu.

Neapol vůbec na nic nečekala a okamžitě zvýšila obrátky. Byl to brankář Pegolo, který musel vynaloži velké usilí, aby zůstal výsledek 1:0 co nejdelší dobu. Pegolo zlikvidoval postupně šance Hamšíka, Lavezziho a hned několikrát Cavaniho. Ofenzivní úsilí Neapole nakonec nezůstalo bez odezvy, na Dossenův centr si čtyři minuty před koncem naskočil Goran Panděv a zařídil tak konečnou dělbu bodů - 1:1. Přitom nakonec mohly vyhrát obě strany, za Sienu odmítl skórovat Destro, vychytal ho De Sanctis, a za Neapol autor vyrovnávací trefy Panděv, blýskl se Pegolo. Siena se tedy rozešla s Neapolí smírně 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 to nebude tusim 1 nebo 10

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 doufám že to siena vládne udržet remízu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele