13. kolo
27.11.2011 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Cesena šokovala Janov, vyhrála tu 2:0!

Pozice janovského trenéra Malesaniho je ohrožena, 'Grifové' nedokázali porazit posledí Cesenu, ta se naopak zvedá. Obě její branky zařídil střelec Adrian Mutu.

Zatímco výhra 3:2 nad Bari v rámci Coppa Italia trochu uvolnila napětí a umožnila trenéru Malesanimu dýchat volněji, tento výsledek by mu mohl zlomit vaz. Janov venku nedokázal porazit Cesenu a naopak dvě branky dostal. Dočkáme se dalšího trenérského vyhazovu?

Janov opět přešel na rozestavení se třemi obránci a pěti záložníky, ale ani tento systém s Rossim na levé straně nefungoval. Navíc týmu uškodila možná chyba rozhodčího, jenž mohl odpískat ruku Benalouana a darovat tak Janovu penaltu. Rozhodl se ale jinak a celý zápas tak skončil dvěma zásahy Mutua.

Rafael Martinho měl první šanci, jeho dalekonosnou střelu ale Frey s námahou zlikvidoval. Na druhé straně podobně zakončoval Rodrigo Palacio, ale brankář Antonioli byl na místě včas. Další zákrok musel veterán v bráně Ceseny vytáhnout proti dobré ráně mladého Merkela.

Druhý poločas začal podobně a hosté se snažili tvořit hru. Hřmělo ale na druhé straně, velkou šanci měl právě budoucí hrdina zápasu, Adrian Mutu. Ten prověřil svého bývalého spoluhráče z florentského celku, brankáře Freye. Ale ten si s jeho střelou poradil.

Další šanci si opět vytvořili domácí, tentokrát se do míče opřel druhý útočník Malonga a donutil Freye k dalšímu fantastickému zákroku. Do vedení poté mohli jít 'Grifové', ale Palaciovu šanci zlikvidovala dvojice Comotto - Antonioli a Cesena tak přežila klinickou smrt. Comotto si při zákroku na brankové čáře ale poranil svaly a musel být střídán.

Jeho nasazení ale inspirovalo spoluhráče a výsledek se brzy dostavil. Palaciovi nejprve ujely nervy a po odmávání ofsajdu nakopl vztekle míč, za což byl oceněn žlutým kartónkem. Ten ho suspenduje ve hře proti Milánu.

V sedmdesáté minutě se kopala penalta ve prospěch domácích, po faulu Morettiho na Bogdaniho se k míči postavil Rumun Mutu a bezpečně skóroval - 1:0 pro Cesenu. Poté nastala zajímavá situace, náhradní brankář Ceseny místo oslav volal po červené kartě pro Morettiho, za což byl červenou ohodnocen on sám.

Druhou branku přidal Mutu deset minut po penaltě. Pravačkou vystřelil krásnou a těžko chytatelnou střelu, s níž si Frey poradit nemohl a tímto gólem definitivně spasil Cesenu. Pro dnešek. Odnese Malesani frustrující výsledek?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele