20. kolo
29.01.2012 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Cesena - Atalanta BC 0:1

Veledůležité tři body si na své konto připsala Atalanta. Ta doslova udolala domácí Cesenu 1:0. Jedinou branku utkání si domácí vstřelili sami, tím nešťastníkem byl Rossi. Ceseně pak v honbě za vyrovnáním nepomohlo ani vyloučení útočníka Denise.

Do zápasu přitom vstoupili lépe domácí, brankář Andrea Consigli musel konečky prstů vytěsnit nepříjemný pokus Marca Parola. Po chybě obrany se do šance řítil také Mutu, Atalanta celou situaci přežila díky boční síti. Adrian Mutu byl ústřední postavou prvního poločasu, po chybě Atalanty měl další solidní příležitost, avšak Consigli vynikající zákrokem opět hosty podržel. Byly to klíčové okamžiky zápasu, kdyby Cesena vstřelila první gól, utkání by se určitě vyvíjelo jinak. Poprvé až ve 38. minutě na sebe poprvé upozornila ofenzíva bergamského celku, úplně volný Lucchini trestuhodně netrefil branku a velkou šanci zazdil také Maxi Moralez.

Vyznamenal se také golman Antonioli, jenž si poradil se střelou Schelotta. Poněkud nudnější druhý poločas oživila až první branka zápasu. V 76. minutě si nešťastný způsobem vstřelil vlastní branku Marco Rossi a Atalanta vedla na stadionu Dina Manuzziho 1:0.

Za tři minuty po inkasované brance dostalo utkání znovu jiný náboj. Druhou žlutou kartu obdržel za hraní rukou útočník German Denis a Atalanta musela nadějné vedení hájit o deseti mužích v poli. To se nakonec se štěstím podařilo, neboť Consigli nadvakrát vychytal solidní šance Martineze. Atalanta tak vyhrála na půdě Ceseny 1:0 a učinila důležitý krok v cestě za zachranou, krom toho také poprvé v letošním roce 2012 získal tři body.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele