36. kolo
08.05.2011 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

US Lecce - SSC Neapol 2:1

Lecce porazilo Neapol a učinilo důležitý krok v cestě za záchranou. Rozhodující okamžik nastal až minutu před koncem, kdy se parádně trefil Chevanton. Diváci v ochozech Via del Mare viděli i dvě červené karty, ty měli na svědomí domácí Corvia a hostující Cavani.

Z diváckého hlediska byla mnohem zajímavější druhá půle, a to jak na branky, tak i na počet šancí, popřípadě červených karet. Největší šanci prvního poločasu měli domácí, kdy se po střele Munariho tlačil k dorážce Di Michele, nicméně obrana Neapole situaci zvládla a nebezpečí zažehnala. V prvním poločase tedy diváci branku neviděli, počkat si museli na druhou pětačtyřicetiminutovku.

Na začátku druhé půle přišel první klíčový okamžik celého utkání. Kontakt Campagnara s Oliverou byl posouzen jako penaltový a Daniel Corvia nabídku pokutového kopu využil - 1:0 pro Lecce. O chvíli později ale Corvia fauloval a rozhodčí ho obdaroval druho žlutou kartu. Lecce se v oslabení dlouho neubránilo, centr Zunigy dopravil hlavou za záda Rosatiho Giuseppe Mascara - 1:1. Neapol vyrovnávací branka nabudila a Cavani mohl brzy hlavou skóre otočit, to se ale nestalo. Místo toho se poměr sil na hřišti vyrovnal, druhou žlutou kartu uviděl stejně jako Corvia Edinson Cavani a musel se poroučet ze hřiště.

Utkání už směřovalo k remízovému konci, když v tom vyprodukoval fantastickou střelu Ernesto Chevanton. Útočník Lecce vsítil branku s pomocí břevna, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru a poté ven z branky. De Sanctis poukazoval na to, že branka nebyla, avšak čárový rozhodčí to viděl správně, míč vskutku překročil brankovou čáru - 2:1. Tento moment tak rozhodl o vítězství Lecce a to i navzdory závěrečné šanci Mascary. Pro Lecce mají tři body cenu zlata.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 3-Cavani,-Hamsik

Reagovat
smazaný uživatel

a znova Cavani

Reagovat
mastakillah

Velice důležitej zápas, pokud chceme mít naději na druhé místo...nedá se brát nic jinýho než 3 body

Reagovat
Veselac

krásný kurz na výhru hostí

Reagovat
smazaný uživatel

nádherný kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele