24. kolo
05.02.2011 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Di Nataleho 100. gól v Serii A zařídil výhru Udinese nad Sampdorií

Antonio Di Natale dnes mohl v dresu Udinese oslavit svůj již 100. gól v Serii A a zároveň tři body, protože Bianconeri porazili Sampdorii. Druhý gól zápasu přidal jeho parťák z útoku Alexis Sanchez.

Dvojice Sanchez - Di Natale tak opět ukázala, jak moc důležitá pro Udinese je. Přitom Di Natale si při rozcvičce poranil koleno a jeho start byl ohrožen. Nakonec ale bylo vše v pořádku, a tak se v základní sestavě objevil. Jako první sice zahrozil hostující Biabiany, který trefil boční síť, ale pak už úřadovalo Udinese. Nejprve Volta skvělým zákrokem zastavil v zakončení Di Nataleho a v 18. minutě již Blucerchiati kapitulovali. Di Natale poslal do vápna standardní situaci a Sanchez se hlavičkou nemýlil. Vzápětí to mohlo být už 2:0, jenže Di Natale svým parádním balonem nepřekvapil jen soupeře, ale i spoluhráče Abdiho se Sanchezem.

Udinese zápasu zcela dominovalo a pět minut před poločasovým hvizdem pojistilo vedení. Hrdinou okamžiku se stal Di Natale, který ve svém 215. vystoupení vstřelil 100. gól! Velkou zásluhu na tom má kdo jiný než Sanchez, který vedl výborný protiútok a připravil pro Di Nataleho pozici, kterou zkušený útočník zpravidla neodmítá. Stadion byl na tento okamžik samozřejmě připraven a jeden nápis hlásil: "Vstřelil jsi v tomhle dresu 100. gól, s tímhle klub si se oženil a jsi jedním z nás."

Ještě do přestávky mohli domácí vstřelit další góly. Po spolupráci Sancheze a Di Nataleho šel sám na branku Isla, ale místo přihrávky na lépe postaveného Asamoaha se rozhodl střílet a přestřelil. Další pokus Di Nataleho skončil rovněž nad brankou.

Hned po změně stran byl v akci opět Di Natale a jeho pokus olízl břevno. Největší šanci měla Sampdoria skrze Zieglerův trestný kop, který mířil přesně do horního růžku branky, jenže gólman Belardi hostům radost skvělým zákrokem upřel. Koman pak vyslal Dessenu, jenž šel sám, ale svůj half-volej špatně načasoval a neuspěl. Udinese se v závěru soustředilo především na protiútoky a málem tato taktika vyšla. Střely Di Nataleho i Sancheze ale byly sraženy. Na druhé straně likvidoval Belardi Gubertiho a také Machedu. Jakoby bylo vstřelení gólu pro Sampdorii prokleté. Nepovedlo se ho vstřelit ani Manninimu, jehož střela skončila na břevně. Střelecké prokletí Dorie tak trvá už pět zápasů.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

při pohledu na statistiky sezon Di Nataleho tak se divim že je ještě jenom v Udinese, má navíc a Sanzéch to ho bych rád vyděl v Chelsea nebo Seville má formu ten chlapec a jasně v létě někam přestoupí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele