14. kolo
28.11.2010 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Udinese Calcio - SSC Neapol 3:1

Antonio Di Natale si může dát za rámeček další zápas. V dnešním duelu s Neapolí opět zářil a hattrickem poslal Partenopei domů s prázdnou. Smutným hrdinou je na straně hostů Marek Hamšík, jenž sice vstřelil jediný gól Neapole, ale zároveň neproměnil penaltu a měl prsty ve třetí inkasované brance.

Neapol po prohře 3:1 přišla o první příčku a i skvělou venkovní bilanci. Potvrdilo se, že na Stadio Friuli se Neapoli nehraje dobře, nevyhrála tu už více než dvě sezóny. V posledních dvou zápasech navíc vždycky dohrávala o desíti.

To se mohlo stát i dnes, když po čtvrthodině hry vběhl do vápna Alexis Sanchez a brankář De Sanctis ho fauloval, ale od sudího Romea dostal jen žlutou kartu. Nicméně Di Natale pokutový kop proměnil a poslal Udinese do vedení, gól však proti Neapoli, kde se narodil, neslavil. Další červenou kartu riskoval Maggio, který k zemi seslal při rychlém brejku Armera a měl štěstí, že vedle něj ještě běžel spoluhráč a vyvázl jen se žlutým napomenutím. Z výsledného trestného kopu musel De Sanctis zasahovat proti Di Natalově střele. Těsně před poločasem se Di Natale trefil podruhé. Z 20 metrů napřáhl a parádní ranou zvýšil na 2:0.

Domácí kapitán byl aktivní i ve druhém dějství, a proto v 57. minutě dokonal hattrick, ačkoliv to absolutně neměl v plánu. Jeho rohový kop totiž chtěl na první tyči odvrátit Hamšík, ale míč vůbec netrefil a nechal ho proklouznout až do brány. Vzápětí sice slovenský reprezentant zaváhání napravil, když skvělou trefou z 25 metrů snížil, ale v 65. minutě opět upadl do nelibosti fanoušků. Domizzi totiž v nepřehledné situaci ve vápně fauloval Cavaniho a Romeo nařídil druhou penaltu v zápase, jenže Hamšík ztroskotal na Handanovičovi. Neapol se sice nevzdala a Cavaniho po Lavezziho centru olízl hlavou tyč, ale dvoubrankové manko již nestáhla.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

6:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele