8. kolo
24.10.2010 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Città di Palermo 2:1

Udinese zvládlo hodně náročnou zkoušku, ambiciózní Palermo doma porazilo 2:1, ačkoliv muselo v závěru čelit těžkému tlaku. Navíc dohrávalo o desíti, když se nechal vyloučit Coda. Důležité je, že výhra Bianconeri okamžitě katapultovala mimo sestupové pásmo.

Pro domácí nemohl zápas začít lépe, už v deváté minutě se v jejich prospěch měnilo skóre. Di Natale trestný kop z rohu hřiště našel hlavičku Inlera, kterého sice zastavilo břevna, ale dorážející Benatia už soupeři šanci nedal a otevřel skóre. Giovanni Pasquale vstřelil druhý gól, ale byl v jasném ofsajdu, takže se radoval zbytečně. Isla v něm však nebyl, ale proti němu zase skvěle zasáhl Sirigu.

Za Palermo pak také promluvil Javier Pastore, jenž opět zkoušel jednu ze svých prvotřídních střel, ale Handanovič byl pozorný a ránu vyrazil. V nastaveném čase první půle to bylo Udinese, kdo mohlo navýšit vedení. Alexis Sanchez byl v obrovské šanci, ale Sirigu jeho hlavičku vytáhl na břevno.

Udinese si všechno napravilo v úvodu druhého dějství. Po necelých deseti minutách totiž nařídil sudí Giannoccaro penaltu za faul Cassaniho na Zapatu a Di Natale standardní situaci bezpečně proměnil. Jenže za dalších deset minut si Bianconeri situaci zkomplikovali. Coda musel po druhé žluté kartě totiž předčasně do sprch.

Palermo vycítilo šanci a Pastore opět testoval Handanoviče, ale ten opět v minisouboji zvítězil a dorážející Iličič slabší pravačkou netrefil. Nakonec se ale v 83. minutě hosté dočkali, Nocerinova dělovka sice neuspěla, ale Handanovič ji pouze vyrazil a Pinilla povedenou střelou vykřesal palermskou naději. Hosté ze Sicílie se sice snažili v závěrečných sekundách ještě něco vymyslet, ale Iličičův pokus zblokoval Benatia a se svým dalším projektilem neuspěl ani Pastore. Proto se Udinese radovalo z výhry.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele