1. kolo
29.08.2010 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - SS Lazio 2:0

Sampdoria Janov vykročila vstříc obhajobě čtvrtého místa tou správnou nohou. Na domácím svatostánku Luigi Ferraris Sampdoria porazila Lazio Řím 2:0 díky brankám Cassana a Gubertiho, první jmenovaný se prosadil po hodině hry z pokutového kopu.

Hosté z "Věčného města” začali v Janově aktivněji, Cristian Ledesma se pokoušel překonat Curciho střelou bez přípravy, ale stejně jako o chvíli později hlavičkující Sergio Floccari nebyl úspěšný. Velké nebezpečí pro branku Dorie znamenala také nová akvizice Lazia, Brazilec Hernanes, který jedovatou levačkou pořádně vystrašil domácí Tifosi.

Ve 25. minutě měl konečně co dělat brankář Nando Muslera, pořádnou práci mu přidělal Antonio Cassano, který obešel hned několik hráčů Lazia. Angelo Palombo pak fauloval Zarateho a volný přímý kop Hernanese zlikvidoval Curci. Lazio mělo více ze hry, jenže hraje se na branky a ty nepřicházely. Další obrovskou příležitost hostů spálil Lichtsteiner a trenér Edy Reja si mohl rvát své poslední vlasy, a to především proto, že jeho tým v průběhu druhého poločasu dvakrát inkasoval.

Poprvé se tak stalo v 59. minutě, to obránce Lichtsteiner zatahal v pokutovém území za dres Daniela Dessenu a rozhodčí odpískal penaltu. Nařízený pokutový kop bez problému proměnil ve vedoucí trefu Antonio Cassano - 1:0 pro Sampdorii. Trenéru Rejovi nepomohlo ani protestování kvůli některým rozhodnutím rozhodčích. Ještě více pocuchal jeho nervy Guberti, který vstřelil druhou branku. Brankář Muslera nedokázal udržet míč v náruči a toho parádně využil právě Guberti, který ze střední vzdálenosti v pohodě trefil odkrytou branku - 2:0. Pro Lazio to byl konečný direkt, ze kterého už se nevzpamatovalo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rýchlo zabudnúť na LM (aj ked to bude asi veľmi ťažké...) a spraviť si chuť v 1.kole Serie A FORZA SAMPDORIA

Reagovat
smazaný uživatel

forza Lazio

Reagovat
scr

Lazio pokracuje ve skvelych vykonech z minule sezony :)

Reagovat
Pipo123

dobrý prví polčas, kludne sme ho mohli vyhrať 2:0 ale druhý sme sa zabili samy, prísna penalta, hrozná obrana + chybujúci Muslera prechodová fáza do útoku bola dobrá, obrana slabina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele