17. kolo
19.12.2010 12:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Udinese Calcio 3:2

Český útočník Libor Kozák se velkou měrou postaral o vítězství Lazia Řím nad Udinese Calcio. Diváci na Stadio Olimpico viděli celkem pět branek, ale až dvě minuty před koncem si vstřelil vlastní branku na 3:2 Zapata.

Lazio mělo opravdu parádní start do utkání, už ve 2. minutě přiťukl Rocchi míč nabíhajícímu Hernanesovi a ten krásně umístěnou přízemní střelou překonal Samira Handanoviče - 1:0.

Brzy byl v dobré šanci Isla, ten ještě mohl přihrát volnému Di Natalemu, jenž by zakončoval do prázdné branky, to se ale nestalo, Isla zvolil střelu a minul. Po další pohledné kombinaci hostí minul trestuhodně prázdnou branku Armero! Hráči Lazia se odvolávali na ofsajd, o ten se ale v žádném případě nejednalo. Udinese mohlo za své spalování šancí pykat, Hernanes totiž orazítkoval břevno!

Ve 35. minutě vyslal dalekonosný pokus Matuzalem, Handanovič jeho střelu lapil. I o šest minut později bylo před brankou Udine horko, domácí z rychlého brejku dvakrát zakončili, nejprve Lichtsteiner, po něm i neúspěšně Zarate.

Po změně stran krásné utkání pokračovalo, a dokonce se zrodila divácky atraktivní přestřelka. V 50. minutě udeřil po centru z pravé strany hlavou Sanchéz a vyrovnal na 1:1. Udine se ale z vyrovnání dlouho neradovalo, Biava byl při rohovém kopu úplně volný a Handanovič byl po jeho nekompromisní střele naprosto bez šance - 2:1.

Trenér Guidolin se po hodině hry rozhodl střídat a bylo to opravdu skvělé rozhodnutí. Nový hráč na hřišti Denis byl na hrací ploše opravdu krátce, přesto se dokázal pověsit nejvýše do vzduchu a hlavou opět vyrovnal, tentokrát na 2:2. Oba celky měly další dobré šance strhnout vedení na svojí stranu, Hernanesova střela málem Handanoviče překvapila, ten jí musel vytáhnout na rohový kop.

Šťastnou ruku měl při střídání i Edy Reja, který se rozhodl poslat do hry českého útočníka Libora Kozáka a ten se mu odvděčil. Kozák se po rohovém kopu dostal do hlavičkového souboje se Zapatou, a právě obránce Udine si pod tlakem vstřelil vlastní gól - 3:2. Kozák se pak ocitl i v zakončení, ale míč si špatně zpracoval, a střela mu nesedla tak, jak aby asi chtěl. Udinese už nedokázalo ani v pětiminutovém nastavení odpovědět a z Říma odjíždí bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobře chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

paráda Kozák

Reagovat
naheCZ

Dobře Kozák jen tak dál

Reagovat
Sancek

Kozák gol nedal byl to vlastňák!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, na zápas jsem koukal v italštině, gól sem viděl i z opakovaného záznamu, ale nevšiml sem si ...grafika té italské televize ukázala i autora branky přímo Kozaka, teď sem na to koukal znovu v angličtině, a tak to hned řekli, že byl vlastenec

Reagovat
Sancek

Vpohodě mě se omlouvat nemusíš :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Jo byl to vlastni gol uz je to oficialni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele