20. kolo
16.01.2011 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - UC Sampdoria 1:0

Český útočník Libor Kozák rozhodl o vítězství Lazia nad Sampdorií. Biancocelesti se díky této trefě bodově dotáhli na druhou Neapol. Zápas byl po celou dobu dost vyrovnaný, a nebýt Kozákovy trefy, nejspíše by i skončil remízou.

Diváci na Olympijském stadionu rozhodně neviděli atraktivní utkání. Ano, hrály sice zajímavé týmy, ovšem šancí bylo opravdu málo. První poločas zahájily jakési pološance Pozziho a Floccariho. O něco nebezpečnější pak byl Zarateho centr, který nadělal brankáři Sampdorie značné problémy. Brankáře Curciho prověřil i Hernanes, jeho střela mohla gólem skončit jen těžko.

První opravdu větší šanci zápasu měl až Ledesma, který dobře vypálil, avšak prostor mezi třemi tyčemi těsně netrefil. V prvním poločase to bylo vše, a tak není divu, že se šlo do šaten za stavu 0:0.

Jenže ani v druhé polovině to nevypadalo na brankové hody. Týmy jakoby se neměly čím překvapit. Asi největší šanci celého utkání spálil Giampaolo Pazzini, útočník Sampdorie zblízka v jasné tutovce přestřelil. Utkání se pomalu přehouplo do své závěrečné fáze a trenér Edy Reja se rozhodl poslat na hřiště Libora Kozáka. Český útočník začal důvěru splácet okamžitě, v první šanci ještě neuspěl, ale v 84. minutě už si dobře naskočil na centr a hlavou dal na 1:0 pro Lazio.

Radost jeho spoluhráčů byla natolik enormní, že oslavenci Kozákovi v zápalu euforie roztrhli dres. Co je však pro Římany podstatnější, je konečný výsledek - Sampdoria totiž na tuto trefu zareagovat nedokázala.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
Pipo123

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele