12. kolo
14.11.2010 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - SSC Neapol 2:0

Lazio napravilo předchozí porážky a díky výhře 2:0 opět stanulo v čele Serie A. Tam může, ale i nemusí setrvat, záležet bude na výsledku milánského derby. Hrdinou utkání se stal Mauro Zarate, jenž první branku vstřelil a na druhou nahrál Floccarimu. Neapol doplatila na velké spalování šancí.

Začátek zajímavého utkání mezi Laziem a Neapolí vyzněl lépe pro domácí celek, neboť už v 15. minutě umlčel kritiky Mauro Zarate. Argentinský útočník obdržel od kapitána Mauriho skvostný pas a parádním pokrytím a zakončením otevřel skóre utkání - 1:0 pro Lazio.

Neapol s odpovědí neotálela, ovšem Marek Hamšík nedokázal trestuhodně trefit prázdnou branku. Nepřesný byl v koncovce i Edinson Cavani. Kolem 26. minuty si vytvořila Neapol obrovský tlak, jehož výsledkem bylo nastřelené břevno z kopačky Ezequiela Lavezziho.

Na druhé straně se dožadoval pokutového kopu Sergio Floccari, ovšem pád byl v jeho podání příliš okatý. Ještě v průběhu prvního poločasu přišli domácí o Brocchiho, ten se zranil a byl nahrazen Matuzalemem. O poslední nebezpečný moment se v první půli postaral Lichtsteiner, obránce Lazia se u rohového praporku elegantně zbavil Gravy, a pak zkoušel překvapit polo-vyběhnutého Morgana De Sanctise - neúspěšně.

Lazio začalo ve druhém poločase náporem, jenže Ledesma a Floccari vůbec netrefili branku. V 61. minutě se domácí dočkali druhé branky a znovu v ní měl prsty Zarate. Tento útočník byl po posledním utkání v Ceseně kritizován za sobeckost, ale tentokrát se o míč podělil s Floccarim, jenž po jeho přihrávce zvýšil na 2:0. Neapol se rozhodně nepoložila, měla velké množství šancí, jenže jí nebylo přáno.

Zejména Edinson Cavani se ocitl v čisté gólové šanci hned několikrát. V ofenzivně laděném utkání už další branka nepadla, po Zarateho střele se otřáslo břevno a Cavani dnes neměl svůj den. Lazio zvítězilo 2:0 a minimálně do večera zase vede Serii A.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

kde je teraz ten sasek ktory pri predoslom clanku o zaratem napisal ze kto by ho chcel kupit??? stacilo si pozriset tento zapas a vedel by kto ho chce kupit........kazdy kto nato ma peniaze zarate sice zahodi mnozstvo sanci a niekedy hra sebecky ale pravdou takisto je ze patri medzi najlepsich ofenzivnych hracov minimalne v taliansku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele