11. kolo
11.11.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Parma FC - UC Sampdoria 1:0

Parma se vyhnula poslednímu místu díky brance Božinova šest minut před koncem utkání, naopak Sampdoria kvůli jednobrankové porážce propásla možnost dotáhnout se bodově na AS Řím a mimo jiné opět nevstřelila gól.

Hostující Sampdoria začala lépe a brzy mohla vést, Angelo Palombo vypálil a Guida Marilunga zastavil praporek pomezního rozhodčího. Pořádnou porci smůly měl i Vladimir Koman, po jehož zakončení se otřáslo břevno domácí svatyně. Parma se uvedla o něco později, Stefano Morrone měl velikánskou šanci, avšak brankář Curci předvedl dobrý zákrok a míč vyrazil na rohový kop. Paletta následnou standardku zazdil, takže skóre bylo stále nerozhodné.

O chvíli později měli Ducali z brejku další velkou šanci, Cristian Zaccardo vybídl Candrevu, jehož hlavička nadělala Curcimu pořádné problémy. Brankář Sampdorie Janov jí konečky prstů vytěsnil. Před koncem prvního poločasu došlo ke střídání na straně Sampdorie, Zauriho nahradil Volta. Parma dominovala závěru prvního dějství, avšak kýžené branky se nedočkala a to ani po nebezpečné kombinaci Marquese s Candrevou.

Na začátku druhé půle promarnila Sampdoria svojí největší šanci v zápase. Volný přímý kop Giampaola Pazziniho v brance s poměrně velkou smůlou neskončil. Zanedlouho se Pazzini ocitl v další zajímavé příležitosti, jenže více nebezpečí znamenalo jeho předchozí zakončení. Poměrně vyrovnané utkání toho nabídlo divákům dost, jak Sampdoria, tak i Parma měly solidní šance, skóre se však ne a ne změnit.

Stav se nakonec pohnul šest minut před koncem utkání. Zaccardo poslal Božinovovi parádní přihrávku a bulharský útočník sám proti Curcimu uspěl - 1:0. Inkasovaná branka takto v závěru byla pochopitelně pro hosty šokem. Nicméně stále bylo o co hrát. Parma však jakoby ožila a vzápětí mohla vstřelit druhou pojišťovací branku. Crespo vypálil a Curci úspěšně zasáhl. Těsně před koncem vytáhl těžký zákrok i Mirante a tím prakticky rozhodl o vítězství Parmy.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevíte jestli na nečem dávají??

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.atdhe.net/28026/watch-parma-vs-sampdoria

Neviem, či je taká hmla alebo toľko dymovníc...

Reagovat
miguel bain

Pan střelec se trefil ... Nechápu jak může Božinov hrát základ, ať už kdekoliv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele