32. kolo
10.04.2011 12:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus přestřílel Janov a má třetí výhru v řadě

O nějakém krásném fotbalu dnes v Turíně rozhodně nemůže být řeč, ale přesto si diváci na Olympijském stadionu mohli po obědě dopřávat gólové hody. Juventus nakonec vyválčil vítězství 3:2 a ačkoliv Janov dvakrát vedl, tak nutno říct, že si body jen stěží zasloužil. Ideální to ale nebylo ani od Staré Dámy.

Během celého víkendu se spekulovalo, jestli v základní sestavě Grifů naskočí Rodrigo Palacio, či nikoliv, až nakonec zůstal jen na lavičce. Nicméně v útoku v prvních minutách zas tolik nechyběl, protože už v sedmé minutě domácí příznivce šokovala vedoucí branka Janova. Antonelliho centr si totiž do vlastní sítě za bezmocného Storariho srazil Leonardo Bonucci a Grifové vedli 0:1.

Bianconeri se z prvního nečekaného úderu dlouho vzpamatovávali a až do 40. minuty bude v análech zápasu hluché místo. Pak přišla doposud největší šance Juventusu. Bonucci mohl napravit své předchozí zaváhání, jenže proti jeho hlavičce výborně zasáhl Eduardo. Ještě do přestávky stihl rovněž hlavou zakončit Pepe, ale trefil jen boční síť. Domácí tlak postupně stupňovali, ale nakonec udeřili až po změně stran.

Nejprve ještě Pepeho ránu vytáhl nad břevno Eduardo, ale po dalším centru do pokutového území a hlavičce Pepeho, který míč poslal do kštice Rossiho a od něj se míč odrazil do vlastní sítě, bylo vyrovnáno. Na vlastní góly to tedy bylo nerozhodně. Mnohem zábavnější druhá půle nedávala fanouškovi chvilku klidu. Juventus ucítil po vyrovnání šanci a jen dnes skvěle chytající Eduardo držel Janov ve hře, neuspěl proti němu ani Krasič.

Pak opět Starou Dámu zmrazil gól soupeře, v 56. minutě poslal skvělou přihrávku na Flora Florese Antonelli a janovský útočník přesným zakončením vrátil hostům vedení. Nicméně radost netrvala dlouho. Na hřiště totiž vyběhl Luca Toni, jenž v Janově ještě na podzim působil, a hned svým prvním dotykem s míčem vytvořil gólovou asistenci Matrimu, jenž v 63. minutě srovnal na 2:2.

Do konce zbývala půlhodina a čekalo se, kolik gólů v Turíně ještě padne. Nakonec otěže zápasu pevně do svých rukou chopili domácí borci a v závěru vyvinuli velký tlak. Gól však stále nepřicházel. Na zadní tyči mohl doklepnout míč do brány Toni, ale nedosáhl na něj. Vzápětí měl obrovskou příležitost Pepe, ale Eduardo dalším dobrým zákrokem vyrazil míč těsně vedle levé tyče. Nakonec to ale Grifové neustáli, v 83. minutě trestuhodně neubránili Toniho a ten svým druhým gólem v černobílém dresu zajistil Juventusu vedení.

Říct tři body by bylo ještě trochu předčasné, protože minutu před vypršením základní hrací doby nechala domácí obrana ve vápně úplně volného Flora Florese, ale ten z voleje nakonec minul, a tak si mohl Juventus oddechnout. Definitivu třem bodům mohl dát v poslední minutě nastavení Toni, ale ani on nedal, a tak zápas skončil 3:2. Juventus poprvé v letošní sezóně ukořistil třetí výhru v řadě.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele