28. kolo
05.03.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Otřesný duel v Turíně zásluhou Gattusa pro Milán

Pokud někdo od zápasu Juventusu s AC Milán očekával reklamu na Calcio, musel po devadesáti minutách odcházet těžce zklamán. Co zklamán, možná dokonce rozhořčen. Pro oko diváka, ať už zaujatého či nikoliv, to dnes bylo v Turíně obrovská utrpení, stejně jako pro hráče Juventusu. Ačkoliv ani hosté nepředvedli dobrý výkon, jediný gól Gennara Gattusa jim zajistil tři body a naopak Starou Dámu poslal do kolen.

Juventus má totiž na kontě už tři porážky v řadě a příliš bychom se asi nemohli divit, kdyby se se svou prací rozloučil trenér Luigi Del Neri. Protože to, co dnes předvedli jeho svěřenci, skutečně na důstojné vystupování v Serii A nestačí.

V sestavě Rossoneri se nemohl objevit Alexandre Pato, který dostal horečku, a tak do základu naskočil Antonio Cassano. Bývalý útočník Sampdorie se hned po třech minutách prezentoval centrem na parťáka Ibrahimoviče, ale švédská hvězda z voleje v dobré pozici minula. Juventus sice v úvodu držel míč častěji na svých kopačkách, ale šance si tvořilo AC. Jankulovski svým pasem vyslal Cassana, ale ten přestřelil. Zajímavou standardní situaci měl na druhé straně Traoré, ale trefil zeď.

Krasičem vedený protiútok zmařil nerozhodný Matri, a pak nechtěně do kotníku trefil Felipe Melo Boatenga. Po ošetření však oba byli schopni pokračovat. Před domácí bránou pak opět spolupracoval Cassano s Ibrahimovičem, ale vytáhlý ostrostřelec po Cassanově centru míč vůbec netrefil. S Boatengovou příležitostí po Silvově pasu si poradil Buffon. Hodně riskantní zákrok musel proti Ibrahimovičovi předvést Chiellini, ale nebezpečí dokázal uhasit.

O poločase nahradil v pozici trequartisty Boatenga Robinho a Flamini po úvodním hvizdu druhé půle po Abateho centru okamžitě prověřoval Buffona. Z 25 metrů se napřáhl Ibrahimovič a jeho nepříjemnou střelu musel Buffon vytahovat na roh. Na druhé straně využil váhajícího Jankulovského Chiellini, jenže jeho přihrávka nenašla ani jednoho spoluhráče. Zápas nakonec v 68. minutě rozhodl muž, u kterého by se to snad ze všech hráčů na hřišti čekalo nejmíň. Ojedinělý gól v důležitém momentu vytáhl kapitán Gennaro Gattuso, jenž se chopil volného míče, sběhl si na střed a se štěstí překonal Buffona. Pro Rina to byla první branka od ledna 2008.

Totálně rezignovaný Juventus vůbec neukázal, že by se chtěl ještě o nějaké body poprat a fanouškům muselo být v tu chvíli více než mizerně. Jejich milovaní hráči pobíhali na hřišti zcela bez myšlenky, bez jiskry. Současný Juventus se prostě nachází v obrovské mizérie a těžko říct, kdy z ní najde cestu ven. Dnes to rozhodně nevyšlo a Luigi Del Neri se bude muset pořádně zamyslet.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (21)

Přidat komentář
maras93

0 : 2 ( Robson , Pato )

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Ibra,Pato

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Juve

Reagovat
cresposuper

3-1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 (Matri-Pato)

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrame Juve je slabucke aj ked proti velkym superom vie zahrat ale my to dame FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (2 x Alexandre)

Reagovat
smazaný uživatel

O:4 Cassano, Pato, Ibra, Robinho

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0::::::2

Reagovat
smazaný uživatel

jestli bude jankula hrát tak jako minule hlasitě si tim řiká o základní sestavu

Reagovat
Airus

Přeju to Juve, ale s formou jakou mají teď o jejich vítězství dost pochybuju. AC je v téhle sezoně prostě pecka. Takže hádám 1:2, ale chtrěl bych vidět pořádnej fotbal. Takže 3:2 (Matri, Matri, Toni : Ibrahimovic, Boateng)

Reagovat
smazaný uživatel

dle mě má ted na nějakou dobu jistej základ Jankula..obrana je ted fakt bomba a marek umí ukázat ze má kvality i zkušenosti coz dneska zase dokazoval...jinak Ac výhra scudetto zase Rinoooo respekt

Reagovat
milanista9

Reagovat
smazaný uživatel

Poté co Jankul odehrál poslední dva zápasy v základu, doufám že bude hrát základ i proti Totenhamu.

Reagovat
milanista9

trošku se pořád bojím ale určitě míň než když tam je antonini

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen nechápu jak Antonini muže bejt obránce..do předu je fakt dobrej,ale v zadu když brání ,tak je to hroznej provar..je to jako by tam chyběl hráč..za to jak tam je ted Jankulovskej tak mi ta obrana připadne mnohem pevnější.Podle mě nastoupí i proti Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele