12. kolo
14.11.2010 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - Calcio Catania 3:1

Sicilské derby se původně mělo obejít bez domácí hvězdy Javiera Pastoreho, ale argentinský záložník nakonec nastoupil a všechny přesvědčil o tom, že kdyby nehrál, přišli by fanoušci o hodně. Vždyť Catanii nastřílel tři góly a sám rozhodl o výhře Palerma.

Catania ale nezačala špatně. Munoze v úvodu obral o míč Maxi Lopez a olízl svou střelou brankovou konstrukci. Na druhé straně se sice trefil Iličič, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Ve 21. minutě měla Catania velkou příležitost k otevření skóre. Nejprve se ke střele dostal Gomez, ale vychytal ho Sirigu a Maxi Lopez v dorážce zklamal.

Miccoliho trestný kop našel Migliaccia, ale ten hlavičkoval vedle a do šance šli opět hosté. Další střela Maxiho Lopeze se znovu otřela o branku, chvilku před ním neuspěl ani Martinho. A ve 33. minutě Catania za neproměněné šance zaplatila. Balzaretti vybídl svého spoluhráče centrem z levé strany a Pastore hlavou přesně zakončil. Andujarovi sice možná bránil ve výhledu Iličič, ale díky Potenzovi nebyl v ofsajdu.

Náladu hostujícím tifosi zlepšil pár sekund po změně stran Terlizzi, jenž vyrovnal po rohovém kopu. Jako někdejší hráč Palerma odmítl branku slavit. A ani neměl příležitost, protože Palermo okamžitě udeřilo, jen deset sekund po rozehrávce! Pastore zakombinoval s Miccolim a na konci prostřelil Andujara, který si však mohl vést mnohem lépe.

V 64. minutě nahradil Miccoliho Maccarone a okamžitě mohl skórovat. Nejprve šel sám na brankáře, ale Andujar jeho lob vystihl. Pak využil Potenzovy chyby a ocitl se v další dobré střelecké pozici, ale bránu netrefil. A Big Mac pálil za chvíli i do třetice, ale Andujar znovu připraven. Catania zahrozila čtvrthodiny před koncem, když rychle rozehrál standardku Ricchiuti a Izco trefil břevno. Klid do palermských řad nakonec až v 85. minutě vnesl Pastore, kterému po dlouhé přihrávce Iličiče připravil základ na hattrick Maccarone.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak nakonec nastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

hmm nevidel som ten zapas ale myslim ze pastore je celkom ok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele